CDR.cz - Vybráno z IT

Amazon začne doručovat zásilky dronem ještě letos, už získal povolení úřadů

Amazon dostal povolení Federálního úřadu pro letectví, že může od tohoto roku oficiálně začít droučovat své zásilky pomocí speciálních dronů. Prozatím to bude testovat pouze v jednom americkém městečku.

Zdroj

Společnost Amazon patří jednoznačně k těm vůbec největším společnostem na světě a zabývá se mimo jiné i prodejem zboží. Snaží se však nespoléhat na poštu a doručovací služby, a proto již v minulosti přišla s vlastní dopravou. Amazon se nicméně snaží stále své metody zdokonalovat, a proto přišel s projektem Prime Air.

Ta spočívá v tom, že objednáte zboží, zaplatíte a do pár minut máte zboží přímo u dveří. A jak je to možné? Amazon chce totiž využít doručování zásilek prostřednictvím vlastních dronů. S tímto projektem přišel Amazon poprvé před zhruba devíti lety, ale zrealizovat tento projekt není snadné, a to zejména po legislativní stránce.

Letošní rok by však měl být spuštěn pilotní program v jednom vybraném americkém městě s názvem Lockeford v Kalifornii. Jedná se o běžné třítisícové městečko, kde se Amazon dohodl s tamními úřady. Po pilotním provozu by Amazon měl zhodnotit zpětnou vazbu zákazníků a projekt doladit.

Na dosavadní vývoj padly již miliardy dolarů a za dobu vývoje bylo představeno hned několik prototypů doručovacích dronů. Vývojem se dospělo k závěru, že doručovací dron bude mít šest ramen. Dobrou zprávou je, že Amazon nyní oficiálně dostal povolení od Federálního úřadu pro letectví (FAA), takže v ostrém provozu ji nic nebrání. Není to ale úplně historická novinka, například společnost Wing, která patří Googlu, už doručuje objednávky pomocí dronů v Austrálii, Finsku i USA. Další takovou společností je třeba Walmart.

Tagy: 
Zdroje: 

Diskuse ke článku Amazon začne doručovat zásilky dronem ještě letos, už získal povolení úřadů

Čtvrtek, 16 Červen 2022 - 07:55 | x3m | Bude biznis s lacnymi dronmi? :)

Zobrazit diskusi