CDR.cz - Vybráno z IT

Apple údajně zvažuje program s předplatným na pronájem telefonů a dalšího HW

Podle neoficiálních informací by měla společnost Apple uvažovat o zavedení nové služby. Nabízela by předplatné za iPhone i dražší HW v podobě MacBooků. Není vyloučeno, že by se tato služba spojila s již existující službou Apple One, která zase zastřešuje předplatné za služby.

Zdroj

V poslední době se čím dál častěji objevuje spojení společnosti Apple s nějakým předplatným, ať už se jedná o Apple TV+, iCloud+, Apple Music, News+ nebo program Apple One, který všechny předplatné zastřešuje v rámci výhodného balíčku. Všechny tyto předplatné však mají společné to, že se jedná pouze o služby. 

Nově se ale objevují neoficiální informace, podle kterých chystá společnost Apple předplatné i na hardware, jako například na mobilní telefony iPhone. Program by tak víceméně připomínal operativní leasing, který využívá mnoho lidí pro svůj automobil. Některé tuzemské obchody již dnes nabízejí podobný pronájem zařízení, avšak jedná se čistě o jejich vlastní incentivu, nikoliv oficiální program výrobců. 

Zdroj

Je pravdou, že společnost Apple již ve vybraných zemích provozuje tzv. iPhone Upgrade program, což znamená jedinou věc – během doby, co splácíte iPhone, si ho můžete vyměnit za novější generaci. V případě nového předplatného to však společnost Apple pojala zcela jinak.

Chce zřejmě zařadit do programu pro předplatné i dražší zařízení, jako jsou MacBooky. Není vyloučena ani varianta, kdy se zkombinuje předplatné za HW a předplatné Apple One. Doposud neznámá je odpověď na otázku, kterých zemí se tento nový program bude týkat. 

Tagy: 
Zdroje: 

Diskuse ke článku Apple údajně zvažuje program s předplatným na pronájem telefonů a dalšího HW

Středa, 30 Březen 2022 - 10:55 | hajčus | Leasing na telefon... no, pokrok nezastavíš. :)
Středa, 30 Březen 2022 - 09:43 | blacksun | Tato nova moda predplatnych a prenajmov, ktora sa...
Úterý, 29 Březen 2022 - 13:31 | Zog Zogothowics | Pro lidi s IQ pod 80 co nemají na předražené...

Zobrazit diskusi