CDR.cz - Vybráno z IT

Assassin’s Creed Origins v nových záběrech ze hry a ve dvojici trailerů

nepřehlédněte
Od Assassin’s Creed Origins nás už dělí pouhých pár měsíců, což by v žargonu Ubisoftu mohlo znamenat pořádnou mediální masáž. Oproti původním dílům se však drží ještě zkrátka, a představuje tak jen to nejpodstatnější – trailer a záběry ze hry.

Kinematografické trailery měl Ubisoft vždy zvládnuté na výbornou tak, aby titul vypadal v co možná nejlepším světle. Skvělé záběry, akce, předrenderovaná grafika a výborně zvolený hudební podkres dokázaly jistě zviklat nejednoho váhajícího hráče ke koupi. Upoutávka na nejnovější Assassin’s Creed: Origins není v tomto směru výjimkou.

Vzhledem k posledním, hůře přijatým dílům, bychom však měli být k novému Assassin’s Creed: Origins správně skeptičtí.

Nové pokračování zcela přehodnotilo směr, kterým se série ubírala, a nabídne spíše RPG s otevřeným světem, namísto akční adventury. Soubojový systém byl více přizpůsoben hrátkám s čísly, upgrady a vylepšeními, a svět působí lehce zaklínačským dojmem. Tyto poznatky jsme si mohli odnést už v letošní E3 2017, kde se hra podobně představila.

Nové záběry ze hry ukazují prozkoumávání pyramidy, v ní utajené hádanky, upravené uživatelské rozhraní s vybavením, písčité jeskyně, soubojový systém a řadu cutscén s rozhovory. Některé pasáže oslní dechberoucí grafikou, která je zachycena videem ve 4k rozlišení o 60 snímcích za sekundu.

Doufejme, že si vývojáři vzali to nejlepší z roční pauzy, a přinesou skutečně svěží titul, který konečně smaže mdlost, která stále po každoročním vydávání průměrných pokračování leží řadě fanouškům v žaludku. Dojmy většiny recenzentů z hraní na veletrhu přiznávají, že má titul nakročeno vskutku dobře.

Druhý vypuštěný trailer už je spíše informativního charakteru, co se týče příběhu. Věnuje se boji o moc v občanské válce, která sužovala Egypt pár dekád před naším letopočtem. Vřele doporučujeme zkouknout snímek Kleopatra z roku 1963, který před lety vyšel s rozšířené verzi o stopáži 320 minut. Příběh nadcházející hry pokrývá znamenitě. 

Diskuse ke článku Assassin’s Creed Origins v nových záběrech ze hry a ve dvojici trailerů

Žádné komentáře.