CDR.cz - Vybráno z IT

Architektonický skvost Avis Magica: Velestavba se má stát dominantou města Miami

Avis Magica
Každé z velkých měst by mělo mít své dominantní architektonické dílo. Stavbu, která město proslaví a dostane se tak do širokého povědomí lidí na celém světě. Pro Paříž je to dozajista Eiffelova věž, kdežto pro město Sydney v Austrálii zase neméně proslavená operní budova. Podobnou asociaci by mělo u města Miami navodit muzeum přírody jménem Avis Magica.

Celá tato skvostná budova dosahující úctyhodné výšky 335 metrů má být jednou z nejvyšších budov v okolí a stát se tak nepřehlédnutelnou dominantou města Miami. Co bude na této budově asi nejzajímavější je to, že bude obsahovat až do své výšky 120 metrů obří akvárium doslova přetékající mořským životem. Celé toto obří akvárium bude propojeno s oceánem. Koncept budovy totiž počítá s tzv. vertikálním pojetím přírody. Voda do obřího akvária v budově má tak být pumpována a filtrována přímo z oceánu.

Avis MagicaAvis Magica

Nad akváriem, tedy ve výšce nad 120 metrů má být lokalizována část muzea věnována ostrovním oblastem s tropickou vegetací. A nad touto částí má být poslední expozice muzea, která bude generovat umělé dešťové mraky. Úplně nahoře by měla být vyhlídková terasa, která návštěvníkům zpřístupní panorama města Miami.

Avis Magica

Co je zajímavé tak to, že samotná budova by měla být soběstačná ve výrobě elektrické energie. Budova by měla být pokryta jakýmsi chmýřím, které bude vyrobeno z polo průsvitného materiálu. Toto chmýří by měl rozechvívat vítr a tím docházet k výrobě elektrické energie. Protože bude toto chmýří z polo průsvitného materiálu, tak sluneční světlo bude moci proniknout až dovnitř do budovy a nastartovat proces fotosyntézy u rostlin. Samotná věž bude sloužit pro město jako kyslíková nádrž. Kyslík vytvořený rostlinami uvnitř budovy by měl být vylučován dírami mezi chmýřím v budově.

Suma sumárum návštěvníkům se tak dostane trojí zážitek. Akvárium, kde mohou obdivovat mořský život, pak oblast tropické vegetace s ptactvem a nakonec dosáhnou až do oblasti umělých mraků. Počítá se i s pořádáním koncertů pod širým nebem.

Tagy: 
Zdroje: 

Petr "Ereb" Vašíček

Redaktor CDR/DIIT píšící o všem, co souvisí s autorským právem, světem robotiky, stále záhadným vesmírem a technickými novinkami v oblasti vojenství. Cizí mu není ani svět videoher - rád s nostalgií vzpomíná na staré herní konzole a herní pecky, kvůli nimž už dnes člověk musí sáhnout po DOSBoxu.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Architektonický skvost Avis Magica: Velestavba se má stát dominantou města Miami

Pondělí, 26 Srpen 2013 - 14:02 | DRK | Tohle s největší pravděpodobností nemá s realitou...
Středa, 21 Srpen 2013 - 19:04 | ANDREW | .. uplne mimo ... napr, misto tohodle e...
Středa, 21 Srpen 2013 - 14:22 | HKMaly | Takze co, navrhujes, aby nemeli co do huby ani...
Středa, 21 Srpen 2013 - 11:58 | BTJ | V clanku mi chybi planovane datum vystavby .......
Středa, 21 Srpen 2013 - 01:12 | ANDREW | ..at se na me nikdo nezlobi, ale prijde mi to...

Zobrazit diskusi