CDR.cz - Vybráno z IT

Dark Souls III je ve vývoji už dva roky a nebude posledním dílem série [E3 2015]

Dark Souls Iii Image 01
Oznámení Dark Souls III se stalo menším překvapením. Nikdo nečekal, že by ihned po vydání Bloodborne From Software pracoval na novém titulu. Opak se stal pravdou a nyní již stačí čekat a těšit se. Nicméně vývojáři museli uvést na pravou míru pár informací.

E 3 Special 2015 Intel

Kultovní série a synonym pro hardcore hry dostane již třetí pokračování, respektive čtvrté (počítaje i Demon's Souls). Trailer vyvolal spoustu otázek a snad ještě více chybných odpovědí. Titul se nachází ve vývoji již dva roky. Pracovali na něm odlišní lidé než na Bloodborne (ano, zdá se, že From Software má více zaměstnanců, než jsme si mysleli). Naštěstí na obou titulech najednou pracoval samotný Miyazaki, duchovní otec Souls her.

Pro někoho dobrá zpráva a pro někoho špatná. Dark Souls III údajně nebude posledním titulem série, jak se původně veřejnost domnívala. Tvůrci tím chtěli vyjádřit, že se jedná spíše o jakýsi zlom v rámci značky a menší revoluci. 

V poslední řadě tu jsou otázky okolo designu. Přiblíží se více originálnímu Dark Souls nebo druhému dílu? Celkové vzezření, design a filozofie následují Dark Souls II. Jde o potvrzení od samotného Hidetaka Miyazakiho. Soubojovému systému se opět trochu přitáhly šroubky, aby byl ještě o něco dynamičtější, nejde však o tak akční systém jako v případě Bloodborne.

Celkově se nový díl snaží oprostit se od staroby původního díla a jít vstříc modernímu uživatelskému rozhraní a ovládání. Zároveň se sníží počet map, ale naroste několikanásobně jejich rozloha. Stačí doufat, že tyto změny povedou u této série jen k lepšímu. Vydání Dark Souls III je naplánováno na začátek roku 2016 a mohou se na něj těšit windowsoví hráči a konzolisté s PlayStation 4 a Xbox One.

Nezapomeňte sledovat herní sekci CDR pro kompletní přehled všech novinek z letošní E3 výstavy. Po celý týden vás budeme zásobovat denně desítkami článků, díky kterým vám nic neunikne. 

Zpravodajství E3 2015 ve spolupráci se společností Intel

Děkujeme za zápůjčku výkonných zařízení s procesory Intel Core.

Lenovo IdeaPad Y50-70 a Dell Latitude E7450

Michal Klacik

V roce 2010 začínal jako redaktor RecenzeHer.eu, od dubna 2012 působil na pozici editora serveru inGamer.cz. Počátkem roku 2014 se redakce i část obsahu inGameru přesunula pod CDR.cz. Tam nyní zastává pozici redaktora pro herní i IT rubriku.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Dark Souls III je ve vývoji už dva roky a nebude posledním dílem série [E3 2015]

Žádné komentáře.