CDR.cz - Vybráno z IT

Darksider III po úniku informací oficiálně oznámeno

Darksiders 3 1
Včera večer došlo k vypuštění snímků z dotehdy neznámého pokračování série Darksiders. O pár hodin později THQ Nordic vydalo tiskovou zprávu oficiálně oznamující třetí díl. Po Válce a Smrti se tentokrát vžijeme do role Vzteku.

Vydavatelství THQ to nemělo po vydání Darksiders II vůbec jednoduché. Společnost v prosinci roku 2012 vyhlásila bankrot, a pohřbila tak dočasně všechny své tituly. Postupně některé své značky rozprodala – jmenovitě South Park: The Stick of Truth odkoupil Ubisoft; Homefront získal Crytek; o sérii Warhammer 40.000 se přihlásila Sega apod.

Thq Tribute By Multigold 99 D 5 Tloet

Zbytek duševního vlastnictví, včetně série Darksiders, bylyodkoupeny společnsotí Nordic Games. Tato společnost v roce 2014 získala dodatečně i práva k užívání trademarku THQ, následkem čehož se v roce 2016 nechala přejmenovat na THQ Nordic, aby si ji zákazníci mohli lépe spojit se známým portfoliem.

Že se vydavatelství rozhodlo věnovat sérii Darksiders, bylo patrné již vloni, kdy byla vydána rozšířená edice pro konzole současné generace – Playstation 4 a Xbox One. Takzvaná Deathinitive Edition nabídla hezčí grafiku a lepší optimalizaci. Spekulace o Darksiders III už tehdy visely ve vzduchu.

Vzteklá hrdinka

2. května 2017 došlo k úniku informací z internetového obchodu Amazon, který zveřejnil název hry, anotaci a některé screenshoty. Netrvalo dlouho a vydavatelství THQ Nordic vydalo oficiální zprávu, včetně traileru.

V novém pokračování Darksiders III se vžijeme do role dalšího z jezdců Apokalypsy. V předešlých dílech jsme se ocitli v kůži Války a Smrti, nyní přichází na řadu Vztek (Fury) v podání něžného pohlaví. Vztek je popisována (omluvte skloňování) jako nevyzpytatelný a nejzáludnější ze čtyř jezdců Apokalypsy.

Darksiders 3 2Darksiders 3 4

Série Darksiders se v tomto ohledu vzdaluje od knihy Zjevení, kde mezi jezdci Apokalypsy nalezneme jména Válka, Smrt, Mor a Hladomor. Hráči ji budou provázet na její cestě v přemožení sedmi smrtelných hříchů. Pokud se scénář nepokusí odklonit i v tomto směru, tak bychom mohli očekávat Pýchu, Lakomství, Závist, Hněv, Smilstvo, Nestřídmost a Lenost.

Datum vydání Darksiders III nebylo přiblíženo, ale dalo by se očekávat, že se blíže představí na letošní E3. Potvrzené platformy jsou PC, PlayStation 4 a Xbox One. 

Diskuse ke článku Darksider III po úniku informací oficiálně oznámeno

Čtvrtek, 4 Květen 2017 - 08:26 | StandaKTHOR | Nemuzu se dockat... jednicku a dvojku jsem dohral...
Středa, 3 Květen 2017 - 17:38 | asta | Tiez sa tesim na trojku. Jednotka bola v zasade...
Středa, 3 Květen 2017 - 12:22 | xWing | Tesim sa a dufam, ze bude lokalizovana do CZ....

Zobrazit diskusi