CDR.cz - Vybráno z IT

Dell představil 32" UHD monitor UltraSharp 32 s panelem IGZO

dell ultrasharp 32
Přichází největší a nejjemnější Ultra HD monitor s technologií IGZO od společnosti Dell.

Společnost Dell představila na počítačové konferenci SIGGRAPH (Special Interest Group on computer GRAPHics) nový 32" UHD monitor pro všechny počítačové fajnšmekry, kteří tráví hodně času u počítače. Namísto dvou menších monitorů si zákazníci budou moci brzy vyzkoušet dvaatřicetipalcovou krásku UltraSharp 32 s rozlišením 3840 x 2160 pixelů. Vzhled monitoru byl oproti předchozím modelům o něco málo vylepšen. Plastový podstavec byl nahrazen elegantním stojánkem z hliníku.

dell ultrasharp 32 1

Monitor je založen na IGZO panelu. Zvládne zobrazit 1,07 miliardy barev, což je asi 64krát více než u běžného monitoru s 16,7 miliony barev. Zařízení je navíc vybaveno softwarem Dell UltraSharp Color Calibration Solution pro snadnější kalibraci barev. Přes tento program má uživatel rovněž hardwarový přístup do tabulky Lookup table (LUT). Produkt je tedy cílen především na zákazníky, kteří si potrpí na precizní zobrazení barev s možností vlastního nastavení.

Výrobce uvádí, že monitor UltraSharp 32 bude dostupný někdy ve čtvrtém kvartálu 2013. Cena zatím nebyla stanovena, ale je zřejmé, že se nebude jednat o cenově dostupný kousek. V současné době se za mořem prodává konkurenční 31,5" model PQ321Q se stejným rozlišením od Asusu, jehož cena činí 3500 dolarů (v přepočtu asi 69 000 korun).

dell ultrasharp 32 2dell ultrasharp 32 3

IGZO je nová technologie LCD obrazovek, která se skládá z india, galia, zinku a kyslíku. Mezi její charakteristické vlastnosti patří vyšší jas, živější barvy a nižší spotřeba elektrické energie. Více se o ní můžete dozvědět v našem dřívějším článku.

Po moderní technologii IGZO sahají také další výrobci včetně kalifornského Applu, který se údajně chystá jeden takový panel použít do svého nového MacBooku.

Tagy: 
Zdroje: 

O "Olga Kolková" K

Redaktorka serveru CDR.cz

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Dell představil 32" UHD monitor UltraSharp 32 s panelem IGZO

Žádné komentáře.