CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Denuvo definitivně prolomeno. První obětí je Rise of the Tomb Raider

K vzhledem tomu, že vyšel zatím jen crack na jednu hru bych byl opatrný s tím že to půjde louskat jak na běžícím páse. Kdyby tomu tak bylo, tak by nejspíš vydali rovnou všechny cracky na hry na které se čeká jako třeba JC3 a pod. Buď měla tato konkrétní hra nějakou slabinu, nebo je vytvoření cracku, extrémně časově náročné, popř. náročné na výpočetní výkon.

Ale i kdyby prolomena byla a malá studia co vyhodila za ochranu víc peněz než za vývoj hry krachnou, tak je to jejich blbost. Witcher zcela jasně ukázal že to jde i bez ochran.

Krom toho nepochybuji, že autoři denuva už mají přichystanou V4 denuvo, nejsou blbí a vědí že nakonec ta ochrana bude prolomena a že to trvalo skoro rok ! Považuji denuvo za velmi úspěšnou ochranu, ale stahovanost druhého dílu tomb raidera, jasně dokazuje, že lidi co si nekoupili první díl si nekoupili ani druhý, protože stahovanost druhého dílu je vyšší než prvního. To se dá vysvětlil jen tak že ty lidi čekali na výprodeje za 100 kč... crack přišel dřív, nicméně věřím že dost lidí si to pak ve výprodeji stejně koupí, mám hezkou sbírku takových her na steamu.

CRACKERŮM ZDAR

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Zde je vidět, že jsou lidé, kteří si hru nekoupí ani když má dobrou ochranu, protože buď čekají na slevy nebo si ji prostě nekoupí ani ve slevě. Jakmile se však objeví crack, tak ji stáhnou. Zjevně jim nevadí, že nemají novinku a možná navíc profitují z toho, že starší hra bude mít opravy a půjde na lépe na novějších mašinách.

Moc by mě zajímalo, jak velká je skupina těch, kteří psychicky nevydrží a pokud není ochrana hry prolomena brzy (Zde mám problém s definicí "brzy". Měsíc, dva,...?) tak si hru přeci jen koupí za plnou cenu. To je přesně ta skupina lidí, kvůli kterým má důvod vyvíjet a aplikovat ochrany. Otázkou je, zda tato skupina zaplatí náklady na ochranu a ještě přinese zisk navíc.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

nevěřím tomu že ta skupina je tak velká aby pokryla náklady s ochranou ani z poloviny.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

mne je bytostne protivné dať za hru viac než 10 euro. som ochotný počkať aj 2-3 roky na zľavy. online multiplayer nehrám (nemám proti 16-ročným s power-packmi šancu) a za 4 hodiny single player kampane nedám 40-60 euro. Skyrim bola posledná hra, za ktorú som neľutoval zaplatiť viac. Poskytla mi ale niekoľko týždňov zábavy. O taký rok-dva si kúpim witcher 3/battlefield 1 aj so všetkými DLC v nejakom vianočnom výpredaji.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Uvědomujete si , že TombRaider je teď venku i se všemi DLC ? .... To je dobrá zpráva i kdybych byl po hříchu platící ovcí co má o kompletní TMBR zájem . Prostě DLC jsou to co by měl dostávat platící zákazník automaticky - žebrající vývojáře s hromadou různě naceněných DLC vážně milují všichni .
A epizodičtí žebrači už pak musí být v srdcích každého hráče - vzpomeňme na Valve a Lost Coast trilogii ;)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

pravda,že dávat 60 euro za hry pod 15hodin hraní je opravdu hrůza. Taky raději počkám na slevu.

ale Witcher 3 mi dal cca 100hodin, takže jsem vůbec neváhal dát za něj 60 euro. CD Projekt Red si ty peníze fakt zasloužil.

prostě se nestydím dát ty peníze za hru, která si to zaslouží.
Minulý rok nejlépe utracené peníze byly za trilogii Shadowrun (Returns + Dragonfall + Hong Kong)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

treba ale vidiet aj druhu stranu mince.. witcher3 som hral asi pol hodinu potom som to odinstaloval. Keby som za to zaplatil 60€, tak by som sa rovno obesil. Vyssie pisu Skyrim, to tiez pol hodinu som vyberal postavu a hru samotnu som hral 15 minut, ked som zistil, ze to nieje Oblivion a cele to je nadizajnovane na yyeeebnute konzoly a teda na pc nehratelne. Hry sa musia predavat za mesacny pausal, inak to nepojde.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

treba vidieť aj tretiu stranu mince... keby ste za hru zaplatili 60 euro, tak ju hráte do konca, aj keby spôsobovala impotenciu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jj, nemam zabrany s nejakyma crackama, klidne si rok dva pockam, stejne nestiham odehrat starsi hry. Ale treba takovyho Zaklinace sice ve sleve, ale neexistuje, abych to nejak prostouraval bez placeni, to by meli mit lidi soudnost a takovou hru si opravdu koupit!

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

ale tu nejde len o hracov.... povedzme ze firma JeRC predava hry a necha si pre seba cely zisk. vyvojarovi nic nezaplati, ved nikto nemoze skontrolovat kolko toho predala, ked to nema ochranu :)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Zaklínače jsem si koupil za plnou cenu, už i proto, že se mi nepokoušel zaplevelit systém a nenutí mne se připojovat k internetu. Nečekal jsem na výprodej, protože si myslím, že si za tu odvahu moje peníze zaslouží.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Odpor je marný !!!!

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Takže klasika platící zákazník je bit za to že zaplatil jednak zbytečne vyšší cenu a ještě má možnost oddělání nebo alespoň snížení životnosti SSD disku a to se vyplatí :D

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Uff, tak dlouho jsem na hru ještě nečekal, včera jsem ze z té nádherné grafiky nemohl pomalu vzpamatovat ;-)
To čekání má ale vždy výhodu, vychytají se mouchy, dodělá a uvolní čeština, o různých módech a oblečkách nemluvě.
Thanks CONSPIR4CY :-)))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.