CDR.cz - Vybráno z IT

Doon‘t Panic – aplikace, která vám pomůže najít ztracené věci

PR článek
Světem se šíří relativně nová aplikace. Jmenuje se Doon‘t Panic a pomáhá lidem na celé planetě najít ztracené věci, blízké osoby, nebo zatoulané domácí mazlíčky. Jak taková aplikace funguje a co inspirovalo její autorku k vytvoření mobilního pomocníka?

Na počátku stálo kotě, které našla autorka aplikace v deštivé noci pod autem. O k smrti vyděšené zvíře se postarala a dodnes jí dělá společnost. Stačí si jen představit opačný případ – že hledáte svého čtyřnohého miláčka a nemůžete ho najít, i když se snažíte sebevíc. Tak vznikla myšlenka na aplikaci, která by mohla udělat svět krásnějším a plným dobrých skutků a zázraků. Doon’t Panic.

Ztratit se dá všechno. A najít také

Stává se to denně lidem po celém světě. Ztrácí se klíče, peněženky, doklady, domácí mazlíčci, neposedné děti i starší nemocní lidé. Jedním z řešení je samozřejmě nahlásit ztrátu na policii, zejména v případě, že jde o osobní doklady. Ale co dál?

V situaci, kdy zjistíte, že jste něco ztratili, jednoduše zapněte aplikaci Doon’t Panic a popište svou ztrátu. Aplikace sama načte vaši polohu, abyste nemuseli zkoumat, kde konkrétně se nacházíte – to oceníte zejména na místech, která příliš neznáte. Ten, kdo vaši věc najde, vám položí kontrolní otázku, aby si mohl být jistý, že nález poputuje do správných rukou.

Naopak, když se vám povede i čistě náhodou najít něco ztraceného, zadáte do seznamu nálezů popis dané věci. Seznam nálezů se potom ukáže jen těm uživatelům aplikace, kteří v této lokalitě zadali v určitém časovém intervalu ztrátu. Snadno se tak můžete i vy stát něčím hrdinou!

Ještě o něco fatálnější jsou situace, kdy se ztratí člověk. A není to nijak výjimečné. Na ulici můžete vidět plačící dítě, které se neopatrně odtrhlo od rodičů a teď neví, kudy kam. Nebo se střetnete s pomateně působícím seniorem – možná je nemocný, odešel z domu a jeho blízcí ho hledají. Samozřejmě můžete dojít na policii, ale pokud nalezený člověk neřekne, kam patří nebo u sebe nebude mít doklad, těžko mu někdo pomůže. Aplikace ale pomoci dokáže – stačí do ní zadat popis člověka, přiložit fotografii, kterou na místě pořídíte, a večer budete třeba usínat s pocitem zachránce.

Pozor! Skvělou zprávou je mimo jiné i to, že aplikace je zdarma ke stažení pro Android i iOS!

Srdíčko a vykřičník: hledá sympatické osoby a varuje

Skvělé jsou i další funkce aplikace Doon’t Panic, srdíčko a vykřičník. Představte si, že v tramvaji pokukujete po sympatickém člověku, ale není příležitost ho oslovit. On po vás pokukuje také, ale přijde mu hloupé se k vám přihnat s tím, že vypadáte mile. Potom můžete do sekce „srdíčko“ přidat jeho popis a poznámku o tom, kde jste dotyčného nebo dotyčnou viděli. Pokud se i on/ona v seznamu aplikace najde, máte vyhráno, spojení na sebe nenechá dlouho čekat!

Prostřednictvím vykřičníku zase můžete jednoduše, rychle a efektivně varovat ostatní před nebezpečím. Došlo někde k povodni, zemětřesení, havárii, střelbě či něčemu podobnému? Dejte o tom vědět ostatním, aby se místu vyhnuli. Nebo to můžete být právě vy, kdo bude varován a nebezpečí ho nestihne.

Doon’t Panic. Svět může být lepším místem

V případě, že ztratíte některou ze svých věcí, není nic lepšího než vyzkoušet aplikaci Doon’t Panic. Je jednou z možností jak to, co vám patří, získat zpět. Také můžete někomu zásadně pomoci. Spolehněme se na ochotu a dobrou vůli lidí a svět bude lepší a veselejší!

Tagy: 

Redakce CDR (Google+)

Redakci CDR.cz tvoří tým mladých žurnalistů, které spojuje společná láska k moderním technologiím. Milují chytré gadgety, vylepšováky a nejnovější zařízení všeho druhu.

více článků, blogů a informací o autorovi