CDR.cz - Vybráno z IT

Epic Games nabízí zdarma vesmírný simulátor Rebel Galaxy

Digitální obchod s videohrami Epic Games Store vybral pro tento týden hru zdarma, která potěší všechny hráče vesmírných simulátorů. Jedná se o celkem vysoce hodnocenou hru Rebel Galaxy.

Od 12.8. do 19.8. máte možnost si v digitálním obchodě Epic Games Store zdarma vyzvednout hru Rebel Galaxy.

Tato hra vyšla v roce 2015 a stojí za ní herní vývojáři ze studia Double Damage Games. Jedná se vlastně o indie hru vyvíjenou pouze dvěma lidmi. I když tato hra byla vyvíjena jen ve dvou lidech, tak ve skutečnosti nabízí celkem dost obsahu na delší dobu hraní. Ve hře se zhostíte role žoldáka, který dostane vzkaz s žádostí o pomoc od své dlouho nezvěstné příbuzné. Jediným vodítkem jsou koordináty vesmírné stanice v odlehlém koutě vesmíru plném pašeráků a vesmírných pirátů.

Hra tak obsahuje hlavní příběh, ve kterém postupně odkrýváte tajemství vaší příbuzné a snažíte se ji zachránit a dále obsahuje hromadu vedlejších úkolů, které musíte plnit, abyste vůbec mohli dokončit hlavní dějovou linii. Hra se skládá ze dvou hlavních režimů Station a Space. V prvním režimu Station se nacházíte na stanici, kde můžete mluvit s různými NPC, přijímat úkoly, opravovat/upgradovat/měnit svou loď, nakupovat a prodávat různé komodity nebo si najmout dalšího žoldáka. V druhém režimu Space pak např. zkoumáte vesmír, plníte mise, létáte mezi stanicemi, přepadáváte obchodníky, bojujete s nepřátelskými loděmi nebo těžíte zdroje z asteroidů.

Rebel Galaxy se běžně prodává na Epicu za 420 korun. Na metacritic získala tato videohra od profesionálních recenzentů metascore 75 a od hráčů pak hodnocení 7,5. Hra zaznamenala úspěch, a tak se v roce 2019 dočkala dalšího dílu s názvem Rebel Galaxy Outlaw, který je vlastně prequelem odehrávajícím se 40 let před událostmi z prvního dílu.

Hru Rebel Galaxy si můžete přidat zdarma do své knihovny na tomto odkazu.

Zdroje: 

Epic Games Store

Petr "Ereb" Vašíček

Redaktor CDR/DIIT píšící o všem, co souvisí s autorským právem, světem robotiky, stále záhadným vesmírem a technickými novinkami v oblasti vojenství. Cizí mu není ani svět videoher - rád s nostalgií vzpomíná na staré herní konzole a herní pecky, kvůli nimž už dnes člověk musí sáhnout po DOSBoxu.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Epic Games nabízí zdarma vesmírný simulátor Rebel Galaxy

Pátek, 13 Srpen 2021 - 11:20 | Zog Zogothowics | Epic to už nabízí podruhé.

Zobrazit diskusi