CDR.cz - Vybráno z IT

Final Fantasy VII se dočká plnohodnotného HD remaku po dvaceti letech [E3 2015]

Final Fantasy 7 Remake Screenshot 2
Sedmé Final Fantasy je jeden z těch lepších a opěvovanějších dílů ze série. Prvně byl vydán v roce 1997 na PSX. Po téměř dvou dekádách jsme se konečně dočkali oznámení plnohodnotného remaku.

E 3 Special 2015 Intel

Final Fantasy VII se honosí celou řadou doplňujících titulů. Majitelé PSP si nemohli (nemohou) nechat ujít počin Final Fantasy VII: Crisis Core, které se řadí mezi nejlepší exkluzivní tituly. Se současnými emulátory si jej dokonce zahrajete i na průměrném PC. Dále nesmíme zapomenout na Dirge of Cerberus pro PS2, kde si fanoušci mohli zahrát za Vincenta Valentina, a filmové snímky Final Fantasy VII: Advent Children a Last Order (což je vesměs jen rekapitulace posledních misí z Crisis Core).

Svůj start zaznamenalo v roce 1997, kdy vyšlo na tehdejší moderní konzoli Playstation X. Jednalo se o poměrně odvážný krok ze strany vývojářů, uhnout stranou Nintendu 64. Důvodem byla malá kapacita cartridge. Square Enix viděl budoucnost v CD-ROM formátu, a tak se sedmým dílem opustili spolupráci s Nintendem.

Accus 02 1920Crisis Core

Svého PC portu se hra dočkala o rok později. První HD remake vyšel před 3 lety pro PC, jednalo se ovšem o totožnou hru s trochu navýšeným rozlišením. Žádné grafické úpravy, nic. Zkrátka jen původní hra spustitelná na současných strojích a rozlišením.

Na plnohodnotný HD remake čekali fanoušci jako na boží smilování. Po téměř 20 letech se jej tak dočkávají. Z ukázky lze očekávat grafiku podobnou Final Fantasy VII: Advent Children.

Smutnou zprávou pouze je, že zatím byl remake oznámen jen pro PS4. Původní díl měl nicméně také pro PC zpoždění, naděje umírá poslední.

Datum vydání next-gen verze FF7 zatím nebylo oznámeno, od dvacetiletého výročí jej však dělí přibližně rok a půl. Hádáme, že této příležitosti Square Enix využije. 

Nezapomeňte sledovat herní sekci CDR pro kompletní přehled všech novinek z letošní E3 výstavy. Po celý týden vás budeme zásobovat denně desítkami článků, díky kterým vám nic neunikne. 

Zpravodajství E3 2015 ve spolupráci se společností Intel

Děkujeme za zápůjčku výkonných zařízení s procesory Intel Core.

Lenovo IdeaPad Y50-70 a Dell Latitude E7450

Diskuse ke článku Final Fantasy VII se dočká plnohodnotného HD remaku po dvaceti letech [E3 2015]

Žádné komentáře.