CDR.cz - Vybráno z IT

Vlajková loď HTC M7 se představí ještě před MWC, do prodeje půjde hned v březnu

htcevent4
Dobrý návod, jak na sebe strhnout pro jediný den veškerou pozornost? Trhnout se z poměrně prestižního, ale novinkami nabitého mobilního veletrhu a udělat si vlastní akci o pár dní dříve. Přesně pro to se rozhodlo tchajwanské HTC, aby mělo záruku, že na uvedení jejich nových produktů bude směrována dostatečná pozornost.

I Samsung se před několika dny nechal slyšet, že rozhodně nemáme očekávat, že by se na MWC 2013 objevil či snad dokonce byl uveden nový Galaxy S4, od kterého se tak trochu očekává zase nový diktát směru v oblasti mobilních telefonů. Uspořádání svých vlastních "eventů" zaručuje výrobcům nejen přímou kontrolu nad tím, co sami mohou oznámit a vypustit do světa, ale také přímou pozornost novinářské a čtenářské obce. A hlavně bezprostřední dohled nad aktuálním stavem konkurenčního portfolia ostatních výrobců. MWC a tomu podobné veletrhy se tak z pohledu velkých gigantů stanou nejspíše místem, kde své novinky budou prezentovat spíše menší výrobci a budou zde k vidění a vyzkoušení novinky, které byly představeny na tom či onom individuálně pořádaném eventu. I když to samozřejmě ještě není úplně pravidlo, náznaky toho trendu jsou však již zřejmé.

HTC_M7_render-900-75

HTC v těchto dnech rozesílá pozvánky na oficiální tiskovou konferenci - která startuje právě ještě před otevřením dveří od letošního MWC – tedy na 19. února. Na základě dostupných informací by měla konference proběhnout souběžně jak na americkém kontinentu (New York), tak zároveň ve Velké Británii (Londýn). Bezpochyby zde bude představena nejen vlajková loď, která si ponechá svůj pracovní název M7, ale také řada dalších zařízení (M4 a G2), a samozřejmě nově graficky a funkčně zpracovaný Sense ve své páté verzi.

HTC M7
Operační systém Android 4.1 Jelly Bean
Procesor 1,7Ghz Qualcomm Snapdragon Quad Core
Operační paměť 2 GB
Úložiště 32 GB + microSD slot
Displej (4,7") FullHD (1920x1080)
Rozhraní/konektivita
Wi-Fi
Bluetooth
HTC 5.0 Sence
NFC
4G
Audio
Techno Beats Audio
Fotoaparát 13 Mpix
Baterie 2300 mAh
Cena 16 500 Kč

Do prodeje by se pak M7 měla dostat (z hlediska amerického trhu) do 14 dnů, tedy mezi 7. a 8. březnem. Cestu do Evropy si pak ale jistě najde také a věřme, že to nebude trvat příliš dlouho. Podle nejnovějších informací bude model dostupný v černé a bílo-stříbrné variantě. Jak se podařilo vypátrat zahraničnímu serveru phoneArena, francouzský mobilní katalog nastřelil prodejní cenu na 650 EUR, což by odpovídalo cca 16 500 CZK.

HTC-M7

Nepřehlédněte: 

Jiří Molnár

Pracoval zde pět let jako šéfredaktor serverů CDR.cz, DIIT.cz a PCPoradenstvi.cz. Aktivně se podílel na tvorbě obsahu všech tří webů, primární rolí však bylo řízení redakčního týmu a prosazování marketingové strategie. Dnes pracuje jako IT konzultant a frontend vývojář na volné noze.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Vlajková loď HTC M7 se představí ještě před MWC, do prodeje půjde hned v březnu

Pátek, 8 Únor 2013 - 11:49 | Jiří Molnár | Dle všeho by tam mohlo být A-GPS, tabulku berte...
Pátek, 8 Únor 2013 - 11:20 | AndyF1 | Zeby to fakt bolo bez GPS ?

Zobrazit diskusi