CDR.cz - Vybráno z IT

Podívejte se na uniklé snímky grafické nadstavby HTC Sense 5.0

htc-logo-mobil
Jak se pomalu ale jistě blíží únorová mobilní kongresová smršť v Barceloně, na povrch pozvolna vystřelují drobné záblesky toho či onoho, zkrátka novinek, kterými budou chtít výrobci "překvapit".

Tchajwanský výrobce HTC rozhodně nezůstává pozadu a mimo nové vlajkové lodi chystá i pokračování (novou verzi) své uživatelské grafické nadstavby HTC Sense. Z "leaknutých" obrázků si můžeme povšimnout, že se HTC i nadále drží směru minimalizace. Nový Sense vypadá opravdu velmi dobře, je rozhodně čistší, intuitivnější a celkově jednodušší. Také to dle všeho vypadá, že HTC upouští od zaobleného (3D) zobrazení a vydává se směrem k ostřejším a jasnějším hranám (obdélníky, čtverce). Grafické a funkční změny se projeví nejen na domovské obrazovce a v nativních HTC aplikacích, ale také na odemykací obrazovce. Ostatně dost řečí, podívejte se sami.

HTC Sense 5 ScreenshotsHTC Sense 5 ScreenshotsHTC Sense 5 ScreenshotsHTC Sense 5 ScreenshotsHTC Sense 5 ScreenshotsHTC Sense 5 ScreenshotsHTC Sense 5 ScreenshotsHTC Sense 5 ScreenshotsHTC Sense 5 ScreenshotsHTC Sense 5 Screenshots

První telefon, který bude nový pětkový Sense demonstrovat, bude nejspíše výše zmíněná nová vlajková loď HTC M7, která by už právě v únoru na MWC měla být k prohlédnutí a "ošmakání". Zatím kolem ní kolují pouze spekulace. Na výše uniklých screenshotech si však můžeme povšimnout, že nový Sense běží a je testován už i na jiném přístroji, konkrétně HTC Droid DNA.  Lze tedy předpokládat, že po oficiálním představení v Barceloně se nový Sense 5.0 začne rozšiřovat i do dalších kompatibilních smartphonů HTC.

Jiří Molnár

Pracoval zde pět let jako šéfredaktor serverů CDR.cz, DIIT.cz a PCPoradenstvi.cz. Aktivně se podílel na tvorbě obsahu všech tří webů, primární rolí však bylo řízení redakčního týmu a prosazování marketingové strategie. Dnes pracuje jako IT konzultant a frontend vývojář na volné noze.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Podívejte se na uniklé snímky grafické nadstavby HTC Sense 5.0

Úterý, 22 Leden 2013 - 17:06 | Trubka Trubkova | Fakt to vypada ako METRO :-O
Úterý, 22 Leden 2013 - 16:45 | BTJ | Zda se mi to nebo je tam naznak aktivnich dlazdic...

Zobrazit diskusi