CDR.cz - Vybráno z IT

Internet Explorer pomalu odchází do věčných lovišť, umře do roka a do měsíce

Neblaze proslulý Internet Explorer tu s námi strávil dlouhých 25 let, Microsoft jej v mezičase stihl nahradit pružnějším Microsoft Edgem, avšak o jeho předchůdce se i nadále staral. Postupně však tento prohlížeč odstřihne od své podpory, aby síly zaměřil právě na novější Edge.

Zdroj

Již 25 let provozuje společnost Microsoft svůj internetový prohlížeč Internet Explorer, který si za svou dlouhou historii získal neblahou pověst. Proto se Microsoft rozhodl přijít s úplně novým prohlížečem Microsoft Edge, který je postaven na Chromiu a který si již své příznivce získal. Aby se pak nepotkávaly dva prohlížeče, rozhodl se Microsoft definitivně ukončit Internet Explorer, a to k 15. červnu 2022, tedy za rok a jeden měsíc. Uživatelé, kteří byli zvyklí na svůj oblíbený Internet Explorer, mohou využít Microsoft Edge v režimu IE.

Zdroj

V tomto režimu bude možné prohlížet i starší weby, u kterých je nutno použít ovládací prvky ActiveX. Samotní vývojáři z Microsoftu pak byli překvapeni, kolik webů tyto staré ovládací prvky ještě využívá. Přislíbili, že režim IE v Edge podrží alespoň do roku 2029. Nyní je zapotřebí, aby Microsoft chirurgicky vyoperoval svůj starý prohlížeč ze všech svých služeb a aplikací.

Již v loňském roce byla ukončena podpora Internet Explorer 11 pro webovou aplikaci Microsoft Teams. V letošním roce, konkrétně 17. srpna, je naplánováno ukončení podpory služby Office 365, OneDrive, Outlook a další. Sám Microsoft se snaží již šest let, od vydání Microsoft Edge v roce 2015, přesvědčit všechny uživatele, aby dobrovolně přešli na nový prohlížeč. Internet Explorer je z pohledu Microsoftu spíš otázkou „řešení kompatibility“ než plnohodnotný prohlížeč.

Diskuse ke článku Internet Explorer pomalu odchází do věčných lovišť, umře do roka a do měsíce

Pondělí, 24 Květen 2021 - 13:05 | Jindřich | Těším se. Testování webových aplikací na...
Pátek, 21 Květen 2021 - 19:09 | Naruto | Starší aplikace budou fungovat, protože IE mód v...
Pátek, 21 Květen 2021 - 13:10 | Gaunter | Kopa aplikácii ktoré využívajú webove rozhranie,...

Zobrazit diskusi