CDR.cz - Vybráno z IT

LinkedIn nabídne možnost vygenerování životopisu pomocí umělé inteligence

Zdroj: Shutterstock

Umělá inteligence a chatboti se v poslední době integrují snad do všeho a LinkedIn není vyjímkou. Nově by měl dostat technologii GPT 4, a tím nabídnout uživatelům možnost vygenerovat si popis pracovních pozic, motivační dopis či životopis.

LinkedIn je nejpopulárnější profesní sociální sítí založená roku 2002, pomocí které mohou lidé sdílet informace o svých pracovních zkušenostech a zájmech a diskutovat o nich. V současné době se snaží vývojáři LinkedIn experimentovat s novou funkcí založené na GPT 4 od OpenAI.

LinkedIn je jen další ze služeb nabízených společností Microsoft, a není proto divu, že na vývoji technologie pro LinkedIn se podílí právě OpenAI. V praxi to bude vypadat tak, že vám umělá inteligence prohledá profil a na základě vámi předložených údajů připravý dokonalou sebeprezentaci.

Zdroj: Shutterstock

Podle představitelů LinkedIn má nová technologie pomoci „nakopnout“ kariéru u lidí, kteří se neumí příliš prezentovat. Obratem se objevily i pochyby, že pokud bude motivační dopisy a životopisy psát umělá inteligence, bude těžké pro zaměstnavatele odhadnout charakter či povahu člověka, protože i náš literární přednes o nás vypovídá. Pokud bude umělá inteligence generovat obsahy všech profilů, je zde i riziko, že všechny profily budou vypadat podobně. Původně se jednalo o funkci výhradně pro prémiové uživatele.

Vývojáři chtějí posbírat veškerou zpětnou vazba a testovací data, aby svou technologii ještě více vylepšili. Zároveň chce LinkedIn využít model GPT 3.5, který by měl zaměstnavatelům a pracovním agenturám pomáhat vytvořit poutavý popis pracovního místa. Představitelé LinkedIn zároveň ale dodávají, že by si každý uživatel měl tento uměl vygenerovaný text upravit dle svých představ.

Diskuse ke článku LinkedIn nabídne možnost vygenerování životopisu pomocí umělé inteligence

Žádné komentáře.