CDR.cz - Vybráno z IT

Mercedes chystá nový informační systém MBUX

Mercedes–Benz překvapil automobilový svět nižších i vyšších cenových kategorií. Chystá se vydat nový informační systém, který zabuduje nejen do neluxusnějších modelů, ale i do nižších řad. O dalších detailech však mlčí.

V automobilovém světě bývá zvykem, že výrobci zavádějí svoji nejmodernější a nejluxusnější výbavu především do luxusních a samozřejmě daleko finančně náročnějších modelových řad. Automobilka Mercedez-Benz překvapila právě tím, že se nepsané pravidlo chystá porušit.

Na CES 2018 v Las Vegas bude předvádět zbrusu nový informační systém, který nese název Mercedes–Benz User Experience nebo-li také MBUX. Dle první vlaštovek to má být průkopnický systém v oblasti automobilů. Bohužel zatím automobilka neposkytla žádné bližší informace, a nemůžeme tedy prozradit více. 

Mimo očekávanou třídu G nebo třídu S se tento systém má dostat i do dalších tříd. Bližší informace se očekávají až v lednu 2018, kdy automobilka představí na veletrhu CES i tři další důležité novinky.

  • Elektrický Hatchback Concept EQA
  • Smart Vision EQ Fortwo jakožto auto do města
  • Mercedes-AMG Project One coby nový hypercar

Automobily značky Mercedes-Benz jsou vybaveny velkými displeji s podporou interaktivních funkcí, které jsou i u obdobných modelů jiných značek neobvyklé.

Pokud Mercedes-Benz využije maximální potenciál, který nabízí tyto displeje, může se automobilový svět těšit na opravdovou špičku. Očekávatelné je napojení celého informačního systému na internet, jednoduchý prohlížeč a samozřejmě kompletní ovládání vozu a přehled o celkovém stavu. 

Tagy: 
Zdroje: 

Diskuse ke článku Mercedes chystá nový informační systém MBUX

Žádné komentáře.