CDR.cz - Vybráno z IT

Microsoft Store na Windows 11 rozšiřuje svou nabídku aplikací

Pro spoustu lidí dosud nevyužitelný Microsoft Store se ve svém novém operačním systému za poslední týden konečně zdokonaluje. Klíčovou změnou je nabídka více užitečných aplikací.

Microsoftův Windows Package Manager pro Windows 10 se rychlostí blesku stal mnohem oblíbenějším obchodem než Microsoft Store, jelikož nabízí aplikace jako Zoom či WinRAR, které v hlavním obchodě chybí. Správce balíčků Windows se za poslední rok neustále rozrůstá a nyní zahrnuje platformy jako Discord, Google Chrome, Firefox a mnoho dalších populárních aplikací.

Microsoft Store na druhé straně takový úspěch donedávna nesklízel, nicméně teď se v podstatě stává frontendem pro Správce balíčků Windows a WinGet příkazu, který se používá k instalaci aplikací z úložiště společnosti Microsoft. To by mělo znamenat, že se v příštích týdnech v obchodě objeví ještě více aplikací, mezi které patří OBS Studio, Zoom, Canva, WinZip nebo například Adobe Acrobat Reader spolu s rozšířeními prohlížeče Microsoft Edge. Tyto rané přírůstky jsou během beta období Windows 11 slibným začátkem pro napravení své reputace.

 zdroj

Koneckonců bychom se s postupem času mohli dočkat i konkurenčních obchodů s aplikacemi a hrami v Microsoft Storu, jako jsou Steam nebo Epic Games Store. Šéf Panos Panay uvedl, že je společnost otevřená možnosti mít v obchodě tak velké platformy, které by fungovaly jako způsob propojení s aplikacemi a hrami, které nebudou přímo dostupné v Microsoft Store.

Výhodou nového obchodu pro vývojáře také bude možnost ponechání si 100 procent výnosů z aplikací, pokud používají alternativní platební metody - tedy kromě her.

A ačkoliv jsou tato nová zavedení užitečná, stále je co zlepšovat. Obchod je plný nevyžádaných aplikací a ve výsledcích vyhledávání se stále zobrazuje mnoho falešných aplikací, průvodců a crapwaru. Microsoftu bude zajisté nějakou dobu trvat, než tuto část obchodu vyčistí, a to zejména proto, že se vývojáři o Microsoft Store tak dlouho nezajímali, že teď mnoho z těchto nevyžádaných aplikací je v žebříčku nejlepších bezplatných aplikací.

Diskuse ke článku Microsoft Store na Windows 11 rozšiřuje svou nabídku aplikací

Pondělí, 12 Červenec 2021 - 07:42 | Derryk | Funguje Windows Package Manager i bez registrace...

Zobrazit diskusi