CDR.cz - Vybráno z IT

Minipočítač Chromecast nepatří do starého železa. Díky novému adaptéru umí i LAN

Chromecast 0
WiFi mnohým pro streamování nestačí a preferují kabel. Šikovná HDMI krabička Google Chromecast má jen WiFi a tak mnozí uživatelé nadávali na nestabilní připojení. S tím je díky novému LAN adaptéru za pár korun konec.

U minipočítačů a streamovacích krabiček mnozí kritizují, že nejeden z nich má pouze WiFi. Pro streamování obsahu je jistějším řešením starý dobrý kabel a na každý má v obýváku dostatečně silný signál bezdrátové sítě. Když ale LAN není k dispozici, nezbývá než sáhnout po WiFi, nebo po USB LAN adaptéru.

Chromecast 1 0

U streamovací HDMI krabičky Google Chromecast však kvůli absenci USB portů možnost využití adaptéru padá. Po téměř dvou letech od uvedení na trh konečně nabízí řešení. Google potěší uživatele novým příslušenstvím, které je kombinací LAN adaptéru a klasické micro USB nabíječky. Do těla nabíječky zapojíte klasický konektor a poté už jen připojíte micro USB kabel do Chromecastu. Rázem tak vaše krabička dostane stabilnější připojení.

Chromecast 2 0

Chromecast je se svými 10 miliony prodanými kusy v minulém roce nadále velmi populárním zařízením. Jedná se o rychlé a levné řešení jak televizor naučit streamovacím funkcím. Popularitu potvrzuje i množství dostupných aplikací, které se nyní pohybuje kolem 20 000.

Otázkou je, zda není trošku pozdě. Chromecast sice není mrtvou platformou, ale přicházet s podobným řešením dva roky od uvedení je zvláštní. Stávající majitelé každopádně mohou za pouhých 15 dolarů (450 Kč) možnost upgradovat svá zařízení.

Zdroje: 

Hexus

Lukáš Voříšek (Google+)

Šéfredaktor nového technologického magazínu inSmart.cz. Autor je fanouškem revolučních technologií a projektů, jako je fotoaparát Lytro a minipočítač Raspberry Pi. Dříve přispíval do magazínů PCTuning a Stahuj. S nadějí čeká na den, kdy nebude muset sedět u klávesnice a vše obstará čip v hlavě...

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Minipočítač Chromecast nepatří do starého železa. Díky novému adaptéru umí i LAN

Neděle, 12 Červenec 2015 - 21:37 | super master | me by spise vyhovovalo prehravani h265 :)
Neděle, 12 Červenec 2015 - 19:16 | Zipiik | Uplne presne jsem nepochopil, ceho se dotaz tyka...
Neděle, 12 Červenec 2015 - 01:59 | Jan Honza | Jedinný dotaz, k čemu to používáš a jak..nevidím...
Pátek, 10 Červenec 2015 - 16:32 | Zipiik | Konecne, snad se brzy objevi i evropska varianta...

Zobrazit diskusi