CDR.cz - Vybráno z IT

Moder zkombinoval PS4 a XBOX ONE do Playbox laptopu

Playbox Hybrid Konzole
Možná jste už někdy slyšeli o Eddiem Zarickovi. Tento moder už například dokázal vyřešit zpětnou kompatibilitu her z Xboxu 360 na Xbox One, když zkombinoval tyto dvě zmíněné konzole do jediné krabice Xbook Duo v laptop provedení.

Jeho nejnovějším počinem v modifikacích konzolí je nyní PlayBox 4One. Jedná se o spojení (2v1) konzolí PS4 a Xbox One. Obě dvě konzole jsou tedy v jednom plastovém pouzdru, a celé toto řešení doplňuje 22“ Vizio 1080p LED LCD displej.

 

PS4 je umístěno v pouzdru na levé straně a Xbox One zase na pravé. PlayBox má jen jeden napájecí kabel, takže vždy může být zapnuta jen jedna z next gen konzolí. To možná nepotěší některé lidi, kteří počítali s tím, že obě dvě herní konzole by byly zapnuty najednou a simultánně využity ke hraní. Podle Zaricka by to ale představovalo nemalý problém s chlazením celého systému. Samotná modifikace přinesla ale i některé okleštění, Xboxu One chybí USB porty. Ethernetové porty a Wi-Fi moduly ale zůstaly oběma konzolím. Přepínání mezi PS4 a Xbox One je realizováno přes červené tlačítko na zadní straně laptopu. Dále je k dispozici uvnitř HDMI přepínač, který dokáže automaticky detekovat, která z konzolí je právě zapnutá.

Box XBox Xx

A cena? Zarick zatím o PlayBoxech pro širší veřejnost neuvažuje. Pokud by k tomuto ale došlo, nebude to nic levného. Jen tak pro představu: Zarick přestavěl do laptop provedení i PS4 (pojmenoval ji PlayBook 4). Tedy nové pouzdro a 22“ Vizio 1080p LED LCD displej. Jeho PlayBook 4 vyjde zájemce na 1495 USD, cca 36 tisíc korun (plus příplatek 50 dolarů za HDMI out), pokud dotyčný poskytne svoji PS4 (HW), tak jen 1195 USD (29 tisíc korun). Pro objednání PlayBooku 4 musí zájemce zaplatit nevratný vklad ve výši 750 USD (18 tisíc korun). Nemusíme snad dodávat, že taková modifikace vede ke ztrátě záruky PS4. ;-)

Petr "Ereb" Vašíček

Redaktor CDR/DIIT píšící o všem, co souvisí s autorským právem, světem robotiky, stále záhadným vesmírem a technickými novinkami v oblasti vojenství. Cizí mu není ani svět videoher - rád s nostalgií vzpomíná na staré herní konzole a herní pecky, kvůli nimž už dnes člověk musí sáhnout po DOSBoxu.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Moder zkombinoval PS4 a XBOX ONE do Playbox laptopu

Neděle, 18 Leden 2015 - 21:44 | tony | zbytecne tam davat 1080p monitor stacil by...
Neděle, 18 Leden 2015 - 16:02 | cz3dtc | Neseď si na vedení , toto je mobilní konzole s...
Pátek, 16 Leden 2015 - 18:19 | HKMaly | ... k cemu je dobre mit misto dvou krabic jednu...

Zobrazit diskusi