CDR.cz - Vybráno z IT

Nálož chytrých hodinek od LG a Huawei na MWC. Zkrátka plný návrat ke klasice

Lg Urbane Huawei Watch
Na veletrhu MWC v Barceloně zavál svěží vítr na poli chytrých hodinek. Společnosti LG a Huawei představily každá svůj nový projekt kovových hodinek klasického kruhového tvaru. Pojďme si ukázat LG Watch Urbane a Huawei Watch.

LG Watch Urbane LTE

Společnost LG chce vyslat do boje mezi smartwatch svého nového zástupce s názvem LG Watch Urbane. Podle vzhledu staví na základech hodinek G Watch R, nicméně Watch Urbane působí o něco robustněji. Není se však čemu divit, novinka má totiž fungovat samostatně i bez podpůrného smartphonu, takže se můžeme těšit na slot pro SIM kartu, podporu mobilních sítí či NFC.

Lg Watch Urbane

Hodinky LG Watch Urbane jsou vybaveny 1,3" P-OLED displejem s rozlišením 320 x 320 pixelů, čtyřjádrovým procesorem Snapdragon 400 s taktem 1,2 GHz, 512 MB RAM a vnitřním úložištěm s kapacitou 4 GB. Samozřejmě nechybí ani standardní senzory pro měření tepu, devítiosý akcelerometr, krokoměr, kompas nebo barometr. Zařízení splňuje stupeň krytí IP67.

Novinka je obdařena ocelovým rámem a třemi tlačítky na boku. Jedno z nich slouží jako tísňový poplach, po jehož stisknutí se vytočí přednastavené číslo a díky GPS se odešle aktuální poloha nositele. Rozměry hodinek jsou 52,2 x 45,5 x 10,9 mm, kapacita baterie činí 410 mAh a hmotnost je 62 gramů. Přístroj se bude prodávat hned ve dvou variantách - s klasickým systémem Android Wear a novou platformou LG Wearable Platform, která vychází z operačního systému webOS.

Huawei Watch

Konkurenční projekt firmy Huawei taktéž nezahálí. Jeho přednosti tkví v rozličných možnostech vzhledu. Zákazník může vybírat z různých druhů řemínků, které se liší provedením, barvou i materiálem. Ale to není vše, výrobce nadělil platformě Android Wear celkem čtyřicet nových designů ciferníků a hodinky budou k dispozici ve třech barevných provedeních: černé, zlaté a stříbrné.

Huawei Watch

Chytré hodinky Huawei Watch mají tělo z nerezové oceli 316L, 1,4" AMOLED displej s rozlišením 400 x 400 pixelů a odolné safírové sklíčko. Hodinky mají stejnou výbavu jako konkurenční Watch Urbane - Snapdragon 400 s frekvencí 1,2 GHz, 512 MB RAM a 4GB vnitřní paměť.

Huawei Watch Hq Photos Standard GoldHuawei Watch Hq Photos Standard SilverHuawei Watch Hq Photos Standard Black

K dalším vlastnostem patří podpora Bluetooth 4.1, magnetické dobíjení baterie a nepřeberné množství senzorů, kam řadíme měření tlaku a srdečního tepu, šestiosý akcelerometr či barometr.

Zdroje: 

O "Olga Kolková" K

Redaktorka serveru CDR.cz

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Nálož chytrých hodinek od LG a Huawei na MWC. Zkrátka plný návrat ke klasice

Úterý, 3 Březen 2015 - 22:06 | Hirogen | Protože je Android jen o špehování, přece bys...
Úterý, 3 Březen 2015 - 19:09 | Xspy | Dokud se takové wearables nebudou dobíjet...
Úterý, 3 Březen 2015 - 18:03 | BTJ | No to je naprosta bomba, 4jadrovy procesor v...

Zobrazit diskusi