CDR.cz - Vybráno z IT

Nečekaná revoluce v sérii FIFA. Nabídne příběhovou linku [E3 2016]

Nečekané se stalo skutečností. Série FIFA přináší výrazné novinky, v rámci příběhové linky zmapuje život elitního hráče i všechny související okolnosti náročné a dlouhé cesty ke slávě.

Cdre 3

Společnost Electronic Arts si na letošní výstavě E3 svou tiskovou konferenci už odbyla, tentokrát jako první. Okénko, které patří divizi EA Sports, je pravidelně neoblíbené a nudné. Ne ani tak kvůli samotným titulům, jako doplňkovému programu, zdlouhavým monologům a špatné režii. Za hlavu jsme se popadali i tentokrát, dokud ovšem nedošlo na sérii FIFA.

Naprosto vážně je potřeba říct, že FIFA 17 přináší opravdovou revoluci. Málokdo by čekal, že fotbal, který je s námi na herní scéně už dlouhou řádku let, dokáže ještě něčím překvapit, natož pak nabídnout něco nového. A ono tomu skutečně tak je. Tentokrát nejde o novou kličku nebo lepší vykreslování stínů na trávníku. FIFA 17 nabídne příběhovou linku.

Nebojte se, o svou klasickou FIFA tak, jak jí znáte, nepřijdete. Naopak ale nabídne ještě něco navíc. Jedná se o mód "The Journey", který popisuje příběh mladé vycházející hvězdy Alexe Huntera. Sledujeme jeho cestu od úplných začátků s fotbalem, úspěchy i pády a zarputilý chtíč vybojovat se mezi fotbalovou elitu. Jeho nástup do nejprestižnější ligy, tedy Premier League, doprovázený nejen problémy a radostmi v týmu, ale i ve světě byznysu.

A je potřeba říct, že právě ten byznys, zákulisí úspěšného fotbalového hráče obklopeného managery, smlouvami, nabídkami, pokutami i žalobami, je to pravé gró FIFA 17: The Journey.

S novinkami ještě nekončíme. Mimo dalších vylepšených mechanik i grafické stránky je potřeba zmínit fakt, že se poprvé v historii značky objeví ve FIFA 17 i skuteční týmoví trenéři. Čekají nás tedy nové záběry na lavičku i s detaily na reálné kouče.

Titul poletí na enginu Frostbite, vychází 27. září letošního roku, nejprve bude hra dostupná pro Xbox One. Datum vydání pro další platformy bude ještě upřesněno.

Nezapomeňte sledovat herní sekci CDR (nikoliv pouze titulní stranu) pro kompletní přehled všech novinek z letošní E3 výstavy. Po celý týden vás denně budeme zásobovat desítkami článků, díky kterým vám nic neunikne. 

Zpravodajství E3 2016 běží pod záštitou společnosti Intel

Michal "MichalPospíchal" Pospíchal

V roli novináře se na herní scéně pohybuje už více než 9 let. V historii prošel několika velkými redakcemi, jako BonusWeb.iDnes.cz, naposledy se v roli šéfredaktora podílel na tvorbě serveru inGamer.cz, který byl 1. ledna 2014 sloučen s herní sekcí CDR.cz, kde nadále vedl rubriku. V červenci 2014 se na vlastní žádost přesunul na post editora magazínu. Od roku 2016 píše také pro DIIT.cz o technických a všeobecných tématech.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Nečekaná revoluce v sérii FIFA. Nabídne příběhovou linku [E3 2016]

Žádné komentáře.