CDR.cz - Vybráno z IT

Odhaleno nové Far Cry: Primal, zavede nás do pravěku

Kultovní animovaný snímek Doba ledová zvážněl, není vtipný a půjde v něm o kejhák. Říká si Far Cry: Primal a v příštím roce vyjde jako videohra.

Vskutku netradiční způsob odhalení si vybral Ubisoft pro další díl dobrodružné akční série Far Cry. Stalo se tak skrze několikahodinový live stream na službě YouTube. Za doprovodu atmosférické zvukové smyčky docházelo k pomalému oddalování obrazu s motivem jeskynních maleb.

Nový díl survival série Far Cry dostal podtitul Primal a odehrávat se bude v pravěku. V době kamenné vidí vývojáři velký nevyužitý potenciál a období, kdy se člověk dostával na vrchol potravního řetězce, je pro ně vzrušující tématikou. Hlavním tvůrčím týmem je opět Ubisoft Montréal, spolupracovat budou i pobočky z Torronta, Šanghaje a ukrajinského Kyjeva.

Hlas hlavnímu hrdinovi propůjčí Elias Toufexis, znát ho můžete v roli Adama Jensena z Deus Ex: Human Revolution. Ten se tak 23. února 2016 objeví hned ve dvou titulech zároveň. Právě v tento den totiž vychází Deus Ex: Mankind Divided a Far Cry: Primal pro PlayStation 4 a Xbox One. Majitelé PC se Far Cry z doby dávno minulé dočkají v březnu příštího roku.

Ubisoft společně s odhalením Far Cry: Primal představil také dvojici videí. První oficiální trailer ke hře i vývojářský deníček.

Jak se vám Far Cry z pravěku líbí? Jde o správný směr, kterým by se měla série ubírat a má samotná doba kamenná co nabídnout? Podělte se s námi o názor v diskuzi.

Michal "MichalPospíchal" Pospíchal

V roli novináře se na herní scéně pohybuje už více než 9 let. V historii prošel několika velkými redakcemi, jako BonusWeb.iDnes.cz, naposledy se v roli šéfredaktora podílel na tvorbě serveru inGamer.cz, který byl 1. ledna 2014 sloučen s herní sekcí CDR.cz, kde nadále vedl rubriku. V červenci 2014 se na vlastní žádost přesunul na post editora magazínu. Od roku 2016 píše také pro DIIT.cz o technických a všeobecných tématech.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Odhaleno nové Far Cry: Primal, zavede nás do pravěku

Čtvrtek, 8 Říjen 2015 - 07:42 | DDR0 | krok vedle. Co v této době, aniž by se zabrousilo...

Zobrazit diskusi