CDR.cz - Vybráno z IT

Ovládání chytrých zařízení jako ze sci-fi, nasaďte prsten a začněte

Nod Device Ring
Společnost Whipsaw ze Silicon Valley se zabývá průmyslovým designem a inženýrstvím. Vyrábí inovativní produkty pro firmy z celého světa. Nyní společně s Nod Labs představila svůj nejnovější produkt - vodotěsný a prachuvzdorný chytrý prsten Nod.

Prsten Nod je moderní nositelná technologie, která slouží jako univerzální ovládání různých inteligentních zařízení pomocí gest. Prstenem můžete ovládat smartphony, tablety, chytré hodinky, Google Glass, domácí spotřebiče, chytré televizory, počítače a mnoho dalšího. Nod by měl v současnosti spolupracovat například se všemi chytrými telefony a tablety s operačním systémem iOS a Android, s počítači Mac OS X a Windows, termostaty Nest nebo žárovky s podporou Bluetooth/Wi-Fi.

Nod Device SliderNod Device Components

Zařízení se skládá z osmdesáti různých komponent, jádro tvoří dva výkonné procesory a precizní obvody. Dále je vybaveno dvěma tlačítky a anténou s dosahem zhruba deset metrů. Prsten je primárně určen pro ukazováček, ale není problém jej nosit i na jiném prstu. Ovládání není nijak striktně stanoveno. Stačí pohybovat rukou a dělat gesta, která vám jsou přirozená, abyste provedli požadovanou funkci. Pokud rádi hrajete hry, bude se vám líbit možnost použití dvou prstenů najednou namísto klasického ovladače.

Nemyslete si, že je Nod jen kus plastu, který nic nevydrží. Nod má certifikaci IP68 a splňuje standard 5 ATM, takže se s ním můžete sprchovat, umývat si ruce nebo si zajít na procházku v dešti. Ani prašné prostředí mu nevadí. Součástí balení je nabíjecí stanice, do níž prsten vložíte. Nabíjení probíhá přes zásuvku nebo micro USB port. Životnost baterie dosti pokulhává, prsten vydrží pouze jeden den nepřetržitého používání.

Prsten Nod je možné předobjednat na stránkách HelloNod.com za 149 dolarů, což je v přepočtu 2950 korun. Je dostupný ve velikostech S až XL pouze v černé barvě. Dodání balíčku očekávejte letos na podzim.

Nod Device Family

S podobným gadgetem přišel nedávno také Takuro Yoshida. Svůj Bluetooth prsten Ring pro ovládání chytrých zařízení gesty ukazováčkem zaregistroval na stránkách Kickstarter, kde dokázal od lidí posbírat částku potřebnou k jeho realizaci. Dalším úspěšným projektem, který se představil na webu Indiegogo, je ovládací prsten Fin. Dotyčný si ho nasadí na palec a hned má u sebe rozhraní pro ovládání dalších zařízení.

Zdroje: 

O "Olga Kolková" K

Redaktorka serveru CDR.cz

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Ovládání chytrých zařízení jako ze sci-fi, nasaďte prsten a začněte

Žádné komentáře.