CDR.cz - Vybráno z IT

Bluetooth prsten Ring aneb ovládání chytrých zařízení gesty v ukazováčku

Prsten jako z pohádky. Stačí si na prst nasadit Ring a rázem s ním můžete provádět platby, psát zprávy nebo ovládat televizi.

Ring je nositelné vstupní zařízení s technologií Bluetooth, které vám umožní ovládat cokoliv nakreslením příkazu prstem. Mezi čtyři základní funkce prstenu Ring patří ovládání programů nebo domácích spotřebičů, rozpoznání textu napsaného ve vzduchu, realizace plateb jedním gestem a upozornění na příchozí signál přes blikající LED indikátory nebo vibraci.

Ovládání prstenu je snadné, nasadíte si jej na ukazováček a kdykoliv chcete zadat jakýkoliv příkaz, tak se dotknete dotykového senzoru pomocí palce a příkaz nakreslíte. Prsten rozpozná pohyb ukazováčku a dle nakresleného gesta uskuteční požadovanou akci.

Každá akce má nastaveno jedno konkrétní gesto, které můžete libovolně upravit pomocí aplikace nainstalované ve vašem smartphonu nebo tabletu. Stejně tak jednoduše můžete s aplikací Ring Hub přidat nové zařízení. Aplikaci je možné spárovat s jakýmkoliv zařízením, na něž je možné odeslat infračervený nebo Wi-Fi signál.

Ring je kompatibilní s počítačem, se zařízeními iPhone/iPad/iPod Touch (systém iOS7 nebo novější) a přístroji s OS Android verze 4.4 nebo vyšší. Do budoucna se počítá také s podporou telefonů Windows Phone. Prsten mimo jiné spolupracuje s chytrými brýlemi Google Glass, chytrými hodinkami a webovými službami (Twitter, Facebook, Evernote atd.).

Multifunkční chytrý prsten Ring je dílem muže jménem Takuro Yoshida, který pod svou kalifornskou společností Logbar zaregistroval svůj nápad na server Kickstarter.com. Cílem kampaně bylo nashromáždit 250 tisíc dolarů. Jelikož firma požadované částky dosáhla, "kouzelný" Bluetooth prsten si nyní můžete předobjednat za 165 dolarů, což je v přepočtu 3300 korun. Poštovné přijde na 15 dolarů (300 Kč) a doručení balíčku můžete očekávat v červenci 2014. Součástí balení je také netradiční stojánek pro nabíjení prstenu. Na jedno plné nabití může být provedeno přibližně 1000 gest.

Stojánek pro nabíjení prstenu Ring

Prsten pro ovládání pomocí gest samozřejmě není žádnou novinkou. Na trhu se objevily i jiné produkty tohoto typu, které chtějí člověku ulehčit život. Například prsten Fin nabízí díky Blutooth podobné funkce se zajímavějším designem. Tento prsten se však nenosí na ukazováčku, ale na palci. John McLear zase vymyslel NFC Ring, který umí třeba otevřít dveře.

Zdroje: 

O "Olga Kolková" K

Redaktorka serveru CDR.cz

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Bluetooth prsten Ring aneb ovládání chytrých zařízení gesty v ukazováčku

Žádné komentáře.