CDR.cz - Vybráno z IT

Hodinky na prstu - Aktuální čas otočením prstenu Ring Clock

ring clock
Designer Gusztav Szikszai má na svědomí zajímavý gadget s názvem Ring Clock. Jedná se o hodinky v prstenu s netradičním designem.

Ring Clock zobrazuje svému nositeli aktuální čas po otočení prstenu. Prsten je rozdělen na tři kruhové plošky, které představují ukazatel pro hodiny, minuty a sekundy. Jeho otočením se rozsvítí odpovídající čísla. Prsten je možné otočit kolem celé osy a po aktivaci svítí po dobu jedné minuty.

Prototyp Ring Clock je odolný proti vodě, je vyroben z ušlechtilé chirurgické oceli 316L, která je vhodná i pro alergiky. Světelným zdrojem prstenu je 144 miniaturních monochromatických LED diod, které svítí buď v modré nebo oranžové barvě. Na výběr je tedy ze dvou druhů prstenů, které svítí pouze jedním barevným odstínem, což je možná škoda.

ring clock 1

Hodinky v prstenu jsou vybaveny nabíjecí lithium-polymerovou baterií s kapacitou 6 mAh. Výrobce uvádí, že životnost této ultratenké baterie jsou tři roky. Pokud je baterie znehodnocena, dá se nahradit novou. Nabíjení baterie probíhá přes bezdrátovou Qi nabíječku ve tvaru létajícího talíře a trvá přibližně dvě hodiny. Baterie vydrží v nepřetržitém provozu asi dvě hodiny nebo přibližně jeden týden při normálním používání. Běžné používání podle výrobce je aktivace prstenu patnáctkrát za den.

ring clock charger

Šířka prstenu je 14 milimetrů, jeho tloušťka je 3 až 3,5 milimetru a vnitřní průměr dosahuje hodnot od 15,7 do 23,8 milimetru podle zvolené velikosti. To jsou docela vysoké hodnoty. Jak dokazují obrázky, gadget je hodně objemný. Je zajímavé, že se ani na stránkách výrobce nedočteme o hmotnosti. Kdo ví, zda se prsten nepronese dříve, než se vybije.

ring clock finger

Projekt Ring Clock se před nedávnem objevil na serveru Indiegogo.com, kde se jeho tvůrce snažil získat 287 500 dolarů na jeho realizaci. Gadget oslovil mnoho lidí a Szikszai díky tomu sehnal požadovanou sumu k hromadné výrobě. Určitě vás bude zajímat cena, která je dosti přemrštěná. První kupci mohli Ring Clock získat za 195 dolarů (asi 3900 korun), přičemž doporučená cena činí 250 dolarů (přes 5000 korun). Pokud jste kampaň propásli, na webu Ringclock.net právě probíhají předobjednávky na další kusy Ring Clock za sníženou cenu 235 dolarů (4700 Kč) s dopravou zdarma. Předpokládaná doba dodání je červenec 2014.

Zdroje: 

O "Olga Kolková" K

Redaktorka serveru CDR.cz

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Hodinky na prstu - Aktuální čas otočením prstenu Ring Clock

Čtvrtek, 28 Listopad 2013 - 08:28 | Lenz | Minúta je veľa. Stačilo by 5-15s a hneď by sme...
Čtvrtek, 28 Listopad 2013 - 06:33 | WestFlame | Tak už se konečně rozhodni :-D.
Čtvrtek, 28 Listopad 2013 - 02:35 | BTJ | Ale ted se na to divam, ze ono se to samo otaci,...
Čtvrtek, 28 Listopad 2013 - 02:33 | BTJ | nechapu, co na tom tak malo vydrzi .... samotne...
Čtvrtek, 28 Listopad 2013 - 00:47 | Michal Hak | jako napad dobry. me se to libi. jen si myslim ze...

Zobrazit diskusi