CDR.cz - Vybráno z IT

Ovládejte váš domov na dálku pomocí mobilní aplikace Benki

benki mobile
Mějte kontrolu nad tím, co se děje u vás doma, pomocí mobilní aplikace Benki pro iOS nebo Android. S chytrým dálkovým ovládáním můžete sledovat dění i ovládat své domácí spotřebiče.

Chytré telefony využíváme v dnešním světě téměř na všechno. Lidé si z internetových obchodů stahují nejrůznější aplikace, které jim pomáhají zjednodušit jejich práci. Proč bychom nemohli pomocí mobilní aplikace ovládat také naše domácí spotřebiče a přístroje, ať jsme kdekoliv? Právě tento nápad se snaží prosadit společnost Benki, která přichází se svým stejnojmenným dálkově ovládaným řešením pro mobilní telefony.

Systém Benki se skládá ze tří produktů. Prvním z nich je chytrá zásuvka, kterou stačí zapojit přímo do vaší stávající sítě. Z jedné obyčejné zásuvky tak získáte dvě ovladatelné zdířky. Zásuvka je vybavena mikrofonem, světelným a teplotním čidlem. Bohužel u tohoto způsobu ovládání výrobci zatím mysleli jen na zaoceánské jedince s americkým typem zásuvek. Nicméně každou zdířku můžete zapínat či vypínat zvlášť, případně ji ovládat automaticky dle konkrétního nastavení v aplikaci.

benki socket

Chcete mít rozsvícenou lampu pouze v určitý časový interval? Jen když se setmí? Nebo jakmile klesne teplota? Vše máte ve svých rukách. Díky mikrofonu dokáže zařízení zachytit hlasité zvuky a může tak nahradit dětskou chůvičku. Jak se dítě vzbudí, dostanete na mobil informační zprávu. V zařízení můžete neustále sledovat spotřebu elektrické energie.

benki kamera

Druhým produktem je malá kamera s LED diodou, světelným a teplotním senzorem. Kamerku můžete umístit kdekoliv ve vašem domě, abyste byli neustále informováni o tom, co potřebujete hlídat vizuálně. Výrobci dávají jako příklad kontrolu dětského pokoje či stavu zásob v temné spíži. Jak ji budete chtít využít, stačí jen otevřít program a podívat se. Na dvě baterie AA vydrží až jeden rok. Jak budou baterie téměř vybité, budete samozřejmě informováni předem.

benki dvere

Posledním z produktů je dveřní senzor skládající se ze dvou částí. Jedna se dává na dveře a druhá na rám. Takto je možné kontrolovat, zda jsou dveře otevřeny nebo zavřeny. Napájení je stejné jako u kamery.

Tvůrci svůj projekt Benki zaregistrovali na stránkách Kickstarter.com s cílem získat 220 tisíc dolarů pro jeho realizaci. Za necelý týden se jim podařilo vybrat více než pětinu celkové částky. Zatím má společnost ještě čas dosáhnout svého cíle. Poptávka končí až 4. července. Zájemci by pak mohli získat všechny tři produkty za 180 dolarů (3 500 korun).

Tagy: 
Zdroje: 

O "Olga Kolková" K

Redaktorka serveru CDR.cz

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Ovládejte váš domov na dálku pomocí mobilní aplikace Benki

Pondělí, 5 Srpen 2013 - 12:59 | Petr Olšanský | Před pár měsíci se mi podařilo zapojit do...
Úterý, 11 Červen 2013 - 14:35 | Tom27 | Presne tak takovejch udelatek je hafo ale nejsou...
Úterý, 11 Červen 2013 - 12:58 | Pavel Malý | Celkem zajímavé, ale daleko více bych uvítal...

Zobrazit diskusi