CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Ovládejte váš domov na dálku pomocí mobilní aplikace Benki

Celkem zajímavé, ale daleko více bych uvítal kdyby se výrobci konečně sjednotili na jednom standardu pro automatizaci, který by nějak rozšiřovali než aby každý vyvíjel nějaký svůj autonomní systém. Už je tu X10, Insteon, Z-Wave, ZigBee plus další proprietární ovládátka, vše ještě vylepšno různými EU, US mutacemi ... fakt radost. Něco spolu sice umí komunikovat, ale vše je takové nějaké těžkopádné.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Presne tak takovejch udelatek je hafo ale nejsou vzajemne kompatiblni. Take bych ocenil nejaky standardizovany system kde bych si moh kupovat ruzne ficurky od jakehokoliv vyrobce a vedel, ze to bude fungovat s jakymkoliv telefonem,pocitacem,jednotnym univerzalnim webem a sw ktery podporuje dany standard...

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Před pár měsíci se mi podařilo zapojit do projektu řešící tento problém přes společnost Timone Management s.r.o. (http://itresources.cz/) . Máte pravdu, je velice obtížné se dohodnout s ostatními firmami. I když jsme se o to pokoušeli, tak jsme po měsíci snahy o zavedení standartu všeho zanechali. Je to hold byznys, firmy na tom vydělávají a svůj postoj jen tak nezmění. Snad se dočkáme alespoň nějakého standartu ve světě IT. :)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.