CDR.cz - Vybráno z IT

Revoluční mod pro Grand Theft Auto V: Umělá inteligence oživuje herní postavy

Zdroj: Shutterstock

Známý modder "Bloc" představil nové rozšíření " Inworld Sentient streets" pro známou hru Grand Theft Auto V. V něm Bloc využil umělé inteligence a NPC, které jsou poháněny Inworld AI Character Engine s hlasem od ElevenLabs.

Jestli něco pohání vývoj počítačů kupředu, tak jsou to videohry. Hráči těchto her totiž chtějí čím dál propracovanější grafiku i fyziku ve hrách. Právě s tím by v budoucnu mohla zcela určitě pomáhat i umělá inteligence. Jistou ukázkou může být fanouškovské rozšíření známé hry Grand Theft Auto 5, které představil známý modder „Bloc“.

Jeho rozšíření pak pojmenoval Inworld Sentient streets, který nabízí jedinečný zážitek oddělený od hlavní dějové linky Grand Theft Auto 5. V rámci tohoto rozšíření se pak ocitnete v roli zkušeného a úspěšného člena městské policie v Los Santos (LSPD) a můžete si vybrat jednoho ze tří partnerů s vlastními charakterovými vlastnostmi.

Hráči pak budou muset řešit náročné výzvy a prokázat schopnost správně se rozhodovat. Co je ale největší zajímavostí tohoto modu je, že postavy v něm by měly být ovládány umělou inteligencí. Podle popisu mají NPC postavy být poháněny Inworld AI Character Engine s hlasem od ElevenLabs.

Inworld AI se dá považovat za určitou alternativu k ChatGPT a umožňuje vývojářům rozvíjet rozhovory jednotlivých postav do obsáhlých dialogových stromů. Hráči tak mohou vést zajímavé konverzace v reálném čase prakticky s kýmkoliv. Bloc také publikovat krátké video, které celý mod představuje.

Diskuse ke článku Revoluční mod pro Grand Theft Auto V: Umělá inteligence oživuje herní postavy

Pátek, 1 Září 2023 - 17:37 | Vojtech Nekvapil | A Take2 už blokuje videa a downloady.

Zobrazit diskusi