CDR.cz - Vybráno z IT

Robopes s plamenometem může být váš za pakatel

Zdroj: Shutterstock

Throwflame z Ohia představuje Thermonatora, prvního robotického psa s plamenometem za méně než 10 000 $. S výkonnou baterií, dosahem 30 stop a funkcemi Wi-Fi a Bluetooth nabízí široké možnosti využití. Nicméně, s takovou mocí přichází i velká zodpovědnost, a proto je důležité používat ho s ohledem na bezpečnost a společenské dopady.

Pokud jste někdy snili o vlastnictví robota s plamenometem, váš sen se může brzy stát skutečností. Společnost Throwflame z Ohia totiž nedávno uvedla na trh své nejnovější dílo - Thermonatora, prvního robotického psa s plamenometem. Ale jaké jsou skutečné důsledky tohoto inovativního výrobku?

Thermonator není jen tak ledajaký robot. Je to čtyřnohý stroj s ARC plamenometem na zádech, který je k dispozici za cenově dostupných 223 000 korun. Tento produkt může být poháněn benzínem nebo napalmem a nabízí výkonnou jednohodinovou baterii, dosah 30 stop plamene, funkce Wi-Fi a Bluetooth pro dálkové ovládání pomocí chytrého telefonu. Navíc je vybaven senzorem LIDAR pro mapování a vyhýbání se překážkám, laserovým zaměřováním a navigací z pohledu první osoby prostřednictvím palubní kamery.

Zdroj: YouTube

Přestože společnost uvádí možné využití tohoto robota, jako je kontrola a prevence proti požárům nebo odstraňování sněhu a ledu, je třeba zdůraznit, že s takovou mocí přichází také velká zodpovědnost. Plamenomety mohou snadno způsobit škody na majetku nebo ohrozit životy, a proto je nezbytné, aby byly používány s opatrností a respektem k bezpečnosti.

Je také důležité si uvědomit, že podobné produkty mohou vzbuzovat kontroverzi. V minulosti Elon Musk nabídl plamenomet prostřednictvím své společnosti Boring Company, což vyvolalo obavy ohledně jeho možného zneužití jako zbraně nebo prostředku k zakládání požárů.

Zatímco inovace jako Thermonator mohou být fascinující a nabízet řadu potenciálních využití, je důležité, abychom se ptali sami sebe: Jsou tyto technologie prospěšné pro společnost jako celek a jak můžeme zajistit, aby byly používány odpovědně?

Diskuse ke článku Robopes s plamenometem může být váš za pakatel

Žádné komentáře.