CDR.cz - Vybráno z IT

S Androidem M by měla přijít již plná podpora finger-printu

nepřehlédněte
Fingerprint
U nových smarthphonů s Androidem již narážíme na otisky prstů. Bohužel se ve většině případů dá otiskem odemknout pouze telefon, ze strany Google (Androidu) totiž není implementována podpora třeba pro nákupy. To by se s novou verzí Android M mělo změnit.

U nových telefonů s Androidem, jako je například Samsung Galaxy S6, se již objevují snímače otisků prstů, které fungují tak, jak se od nich očekává. Bohužel na ně aktuální Android není v plné míře připraven. Díky otisku tak odemknete samotné zařízení, nebo zaplatíte nějakou tu platbu, to už ale pouze v případě, že máte nainstalovanou aplikaci třetích stran, která touto funkcí disponuje.

Nový Android s označením M, by již měl s podporou otisků prstů počítat. Což znamená, že Google musel poskytnou vyvojářům API s podporou otisků prstů, aby tak vývojáři mohli implementovat tuto možnost do svých aplikací.

Sgs 6 Ip 6

S největší pravděpodobností bude tedy možné provádět platby, přihlašovat se do všech aplikací či potvrzovat na platby na Google Play pouhým otiskem prstu. Nepočítaje fantazii vývojářů, kteří budou moci otisk zařadit třeba i do her.

S nativní podporou otisku prstů se Google opět přiblíží svému největšímu konkurentovi, Applu, který implementaci otisku prstů do svého iOS a aplikací třetích stran zvládl na výbornou.

Google Io

Podrobnosti o Android M a všech novinkách týkajících se Googlu budou představeny na Google I/O 2015, který se koná již 28. - 29.5.2015 v San Franciscu.

Tagy: 
Zdroje: 

1, 2

Daniel Szkrobisz

Absolvent HŠML v Mariánských Lázních, který se víc než o gastronomii zajímá o IT a takové to domácí montování.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku S Androidem M by měla přijít již plná podpora finger-printu

Středa, 27 Květen 2015 - 09:47 | NemamRad Registracie | To je také milé, ako tú biometriu s radosťou a...

Zobrazit diskusi