CDR.cz - Vybráno z IT

Skyrim na autopilota? Tento mód hraje hru za vás, zatímco se kocháte krajinou

Skyrim Dovahkiin
Bývaly časy, kdy hraní her bylo součástí… inu, hraní her. Cosi se však v poslední době zlomilo, a již existují žánry považující i samotné hraní za přežitek. Tento trend doputoval až do Skyrimu, kam si ho doplnili samotní fanoušci skrze modifikaci. Stojí za vyzkoušení?

The Elder Scrolls V: Skyrim je dost možná modifikacemi nejprošpikovanějším titulem současnosti. Fanoušci si jej již 8 let předělávají k obrazu svému, až mnohdy samotnými úpravami stráví více času než následným hraním. Hru si již prošli křížem krážem, ničím je už nepřekvapí a po chvíli strávené kocháním nad novým vzezřením titul opět odinstalují.

Přivítejte SkyTrek, který se o tuhle „dřinu“ postará za vás, abyste se ani nemuseli dotknout klávesnice. Zalíbení v něm možná najdou i hráči, kteří by se jen chtěli vyvarovat nešvaru v podobě rychlého cestování, které je dostane z jednoho konce mapy na druhý za několik sekund, ale zároveň nechtějí trávit desítky minut drcením WASD kláves. 

Tato modifikace doplní herní menu o novou položku, na které si stačí navolit destinaci a chování postavy. Můžete si zvolit automatickou trasu do některého z měst, nebo třeba jen prozkoumávat mapu, okolí a zajímavé body na mapě. V případě přepadení nepřátelskou jednotkou zvládne modifikace i základní souboje, na které se také můžete jen dívat ze židle. 

Zajímavé využití by mohla modifikace najít v podobě kulisy, u které se věnujete jiné práci nebo aktivitě. Ostatně ze stejného důvodu si zejména na mobilních zařízeních získal popularitu žánr tzv. idle her, které stačí jen čas od času zapnout a podívat se, čeho vaše postava v době vaší nepřítomnosti dosáhla a třeba ji jen lehounce nasměrovat. 

Otázkou je, zda se takový žánr ještě vůbec dá řadit mezi hry. Láká vás si vytvořit svůj interaktivní „spořič obrazovky“ v podobě putování zkrášleným Skyrimem

Diskuse ke článku Skyrim na autopilota? Tento mód hraje hru za vás, zatímco se kocháte krajinou

Žádné komentáře.