CDR.cz - Vybráno z IT

Sony spouští streamování her pro Playstation 5 z cloudu

Zdroj: Shutterstock

Sony už dlouho slibuje možnost hrát hry pro PS5 bez nutnosti stahování na konzoli. Nyní se to stává skutečností. Společnost Sony oznámila, že oficiálně spustí funkci streamování her pro PS5 z cloudu v Japonsku, Evropě a Severní Americe během října.

Streamování her pro PS5 bude výhodou pro předplatitele služby PlayStation Plus Premium, tedy nejdražšího plánu služby PlayStation Plus (ta navíc nedávno zdražila).

Sony plánuje uvést funkci postupně, s následujícími cílovými daty vydání pro každý region:

  • Japonsko: 17. října
  • Evropa: 23. října
  • Severní Amerika: 30. října

Na začátku Sony slibuje, že budete moci streamovat „vybrané“ hry pro PS5, ale plánuje podporu streamování až pro „stovky“ her pro PS5. 

Zdroj: Shutterstock

Hry kompatibilní se streamováním z cloudu budou zahrnovat tituly z katalogu her PlayStation Plus, digitální hry, které hráči možná vlastní, jako je Resident Evil 4, Genshin Impact a Fortnite, a dokonce i zkušební verze her jako Hogwarts Legacy a The Witcher 3: Wild Hunt. Sony však nespecifikovalo, které z těchto her budou dostupné při počátečním spuštění funkce.

Prý si ale budete moci vybrat preferované rozlišení streamování, s možnostmi zahrnujícími 4K, 1440p, 1080p a 720p. Bude to určitě mít spíše kladný dopad, jelikož už nebudete muset stahovat hry na konzoli, abyste je mohli streamovat na jiná zařízení. Sony v současnosti podporuje streamování her pro PS5 na PC, Macu a zařízeních iOS a Android, ale musíte použít svou konzoli PS5 jakožto hostitelské (primární) zařízení. 

Zdroje: 

Diskuse ke článku Sony spouští streamování her pro Playstation 5 z cloudu

Žádné komentáře.