CDR.cz - Vybráno z IT

Sony vstupuje na trh s elektromobily, podívejte se na první prototyp

Společnost Sony se vydala po bohatých zkušenostech s elektronikou i na pole s elektromobily a představila svůj vlastní prototyp. Nikdo však v tuto chvíli neví, zda zůstane jen prototypem nebo zda bude nasazen do sériové výroby.

Společnost Sony patří k historickým stálicím na „křemíkovém nebi" se širokým portfoliem, ať už si vzpomeneme na walkmany, televize či fotoaparáty. Nyní právě společnost Sony velice pozitivně překvapila své příznivce na letošním veletrhu spotřební elektroniky CES 2020 v Las Vegas.

Zde totiž ve světové premiéře představila svůj vlastní elektromobil s názvem Vision-S. I když na první pohled disponuje nový elektromobil moderním dynamickým designem, tak uvnitř můžou majitelé Vision-S najít autonomní řízení druhé úrovně.

Sony se pro účely vývoje spojilo s předními společnostmi, jako jsou například Nvidia, Bosch nebo Qualcomm. Z toho je patrné, že automobil je až po okraj nadupaný výkonnými technologiemi. Vision-S dostal do vínku 33 senzorů, které mají za úkol sbírat informace všeho druhu z okolí vozu i z jeho interiéru.

V interiéru každého zaujme množství displejů, které mají simulovat i zpětná zrcátka nebo zpříjemnit cestu spolucestujícím. Vzhledem k tomu, že Sony dlouhá desetiletí věnovalo vývoji audio systémů, není se čemu divit, že i ve Vision-S je 360 stupňové pokrytí zvukem pro každého cestujícího. Bohužel není v tuto chvíli známa žádná detailní specifikace, ale jisté je, že ve Vision-S bijí dva elektromotory o výkonu 200 kW s maximální rychlostí 239 km/h. Nikdo prozatím ani neví, zda se jedná o pouhý prototyp, nebo zda tento vůz půjde do sériové výroby jako konkurence Tesly.

Tagy: 
Zdroje: 

Diskuse ke článku Sony vstupuje na trh s elektromobily, podívejte se na první prototyp

Sobota, 23 Květen 2020 - 18:16 | lukkyn | Displeje co nahrazují zpětná zrcátka? No jako...
Pátek, 10 Leden 2020 - 14:28 | Stan | No hlavně aby neměly baterie výdrž jako v mobilu.
Čtvrtek, 9 Leden 2020 - 18:24 | tomas-marny_1_2_3_4 | další firma která má zkušenosti s elektronikou a...
Čtvrtek, 9 Leden 2020 - 10:27 | DRK | Tím že si navrhnu prototyp (a render v 3d fakt...

Zobrazit diskusi