CDR.cz - Vybráno z IT

Staré pevné disky nemusí skončit vždy v elektroodpadu, a to díky DiskMantleru

Zdroj: Shutterstock

Recyklace starých pevných disků byla vždy trochu problém. Nyní se ale může situace změnit s DiskMantler, což je inovativní zařízení, které mění pravidla recyklace elektronického odpadu. S jeho průlomovou technologií efektivně rozebírá staré pevné disky, zachraňuje cenné komponenty a zároveň výrazně snižuje množství elektronického odpadu.

Tradiční demontáž pevných disků je časově náročná a mnohdy neefektivní. S DiskMantlerem od společnosti Garner Products se však tato situace mění. Tento inovativní stroj přináší revoluční přístup k recyklaci pevných disků, který je nejen rychlý, ale i šetrný k životnímu prostředí.

Jak funguje DiskMantler? Tento stroj využívá sofistikovanou kombinaci otřesů, harmonických a vibrací, aby pevný disk důkladně roztřásl. Tento proces uvolňuje součásti jako desky plošných spojů, sestavy pohonů, akční členy a dokonce i vzácné magnety, aniž by je poškodil. A to vše bez ohledu na typ pevného disku či tvar hlav šroubů.

Zdroj: YouTube

Za pouhých osm až 90 sekund dokáže DiskMantler zpracovat většinu pevných disků a svařované héliové disky vyžadují jen kolem dvou minut. S touto rychlostí může stroj denně zpracovat až 500 pevných disků, což výrazně snižuje objem elektronického odpadu.

Přestože se může zdát, že recyklační úsilí společnosti Garner Products je pouze kapkou v moři, není tomu tak. Každá získaná součást, zejména vzácné magnety, představuje důležitý krok k udržitelnějšímu nakládání s elektronickým odpadem. DiskMantler tak není jen stroj, ale i symbol inovace v oblasti recyklace elektroniky.

Tagy: 
Zdroje: 

Diskuse ke článku Staré pevné disky nemusí skončit vždy v elektroodpadu, a to díky DiskMantleru

Středa, 17 Duben 2024 - 09:52 | RedMaX | Na disky mám doma postavenou speciální verzi...

Zobrazit diskusi