CDR.cz - Vybráno z IT

Exkluzivně: Vyzkoušeli jsme netradiční all-in-one PC HP ENVY Rove 20, jaká je výbava a rychlost USB Ethernetu?

HP-Envy-Rove-20
Další počítač ukrytý do obrazovky dorazí již brzy na trh a my jsme se vás nedávno zeptali, co bychom měli na novince vyzkoušet. Zajímal vás detailní pohled na hardwarovou konfiguraci, využití pro hry a test přibalené USB ethernetové redukce. Máte to mít!

Kapitoly článků

1.  Více k hardwarové výbavě a obsah balení

HP se již delší dobu pohybuje v segmentu all-in-one počítačů a rozhodně zde není žádným nováčkem. Jeden z jeho posledních počinů nese název ENVY Rove 20. Samotné ENVY má odkazovat na řadu produktů nové generace, kde v tuto chvíli nalezneme nejrůznější ultrabooky, hybridní PC a nyní i all-in-one PC. Pokud se podíváme zpětně, produkty ze zmíněné řady patří svým zpracováním a výbavou k tomu lepšímu z portfolia HP.

HP_Rove_ENVY_04

Jaké komponenty ROVE 20 skrývá? Hybridní disk s malým SSD uvnitř

V našem úvodním představení jsme si toho o hardwarové konfiguraci řekli mnoho, ale pojďme si ještě doplnit detaily k použitým komponentám. Použitý procesor architektury Haswell staví na dvou fyzických jádrech vyrobených 22nm procesem o maximální frekvenci 1,7 GHz. Při nízkém vytížení je čip podtaktován na 800 MHz a podle potřeby poté frekvence stoupá. Samozřejmostí je podpora technologie hyper-threading, díky čemuž se procesor v systému tváří jako čtyřjádrový. Integrovaná grafická část Intel HD 4400 sice nemůže konkurovat hernímu hardwaru, ale pro běžné použití, tedy hraní méně náročných her a přehrávání HD obsahu bez problému postačí.

hp_envy_rove20_01

2,5" hybridní pevný disk s dvojicí ploten je podle nás dobrou volbou. V testované konfiguraci (nejnižší možné s Core i3) byl použit 1TB model Seagate Laptop SSHD 1000LM014 s 8GB SSD cache. Podle slov výrobce má být toto řešení o něco rychlejší, než klasické disky a zároveň zbytečně nezvyšuje cenu produktu. Rychlost otáček je nakonec „notebookových“ 5400 ot/min.

Operační systém Windows 8 (x64)
Displej 20" IPS LED, multidotykový
1600 x 900 pixelů
Procesor Intel Core i3/i5/i7 (Haswell)
Naše sestava: Intel Core i3, 2x 1,7 GHz
Operační paměť 4 GB DDR3 (dva sloty)
Grafická karta Intel HD 4400
Úložiště 1 TB SATA s 8 GB SSD cache, 5400 ot/min
+ čtečka paměťových karet 3v1
Konektivita Wi-Fi 802.11 a/b/g/n (Wifi Direct)
Bluetooth 4.0
3x USB 3.0
Redukce z USB na RJ-45
Bezdrátový set klávesnice a myši
Audio 3,5mm jack (kombinovaný)
2x Stereo reproduktory, 2 W
Webkamera HD rozlišení
Akumulátor 62 Wh, šestičlánkový
Výdrž kolem 2-3 hodin
Hmotnost 5,43 kg
Rozměry 50,6 x 6,65 x 32,1 cm
Cena cca 18 000 Kč (s Intel Core i3)

Za 4GB operační pamětí stojí výrobce Elpida Memory, tedy dnes už vlastně Micron. Společnost Elpida byla Micronem zakoupena a v minulých dnech došlo k ukončení akvizice. To nic nemění na tom, že se v tomto případě jedná o DDR3 modul na frekvenci 800 MHz. Druhý so-dimm slot je v naší konfiguraci prázdný, u vyšších sestavení jej pak zaplní adekvátní modul, přičemž budou dostupné i verze s 16 GB.

HP ENVY Rove - img9HP_Rove_ENVY_02

Použitý zobrazovací panel staví na technologii IPS, díky čemuž jsou pozorovací úhly na dobré úrovni a při jejich změně téměř nedochází ke změně odstínu barev. Rozlišení 1600 × 900 obrazových bodů dostačuje a přestože mnozí namítnou „Ono to nemá 1080p!“, obraz se zdá být na pohled dostatečně jemný.

HP-Envy-Rove-20-03

Pro hraní různých multiplayerovch dotykových her je podporováno až 10 dotyků, díky čemuž si můžete vyzkoušet například předinstalovanou hříčku Fingertapps instruments a vytvořit tak kapelu ve stylu oblíbeného Guitar Hero. Nechybí ani tradiční možnosti z Windows 8, tedy dostahovat další tituly z marketu. 64-bit operační systém MS Windows 8 bude s příchodem Windows 8.1 samozřejmě možné bezplatně upgradovat.

HP_Rove_ENVY_11

Obsah balení

Co můžeme vedle samotného ENVY Rove 20 v balení nalézt? Vedle napájecího adaptéru určitě potěší duo myši a klávesnice. Bezdrátový set je designově pěkně sladěn a automaticky se připojuje k PC, v němž je integrován přijímač. Napájení obstarávají dvě tužkové baterie velikosti AA v myši a taktéž dvojice v klávesnici. Kvůli absenci LAN rozhraní byl přibalen 100Mbit USB adaptér, který jsme otestovali v následující kapitole.

HP_ROVE_20_baleni
Kapitoly článků
1.  Více k hardwarové výbavě a obsah balení

Lukáš Voříšek (Google+)

Šéfredaktor nového technologického magazínu inSmart.cz. Autor je fanouškem revolučních technologií a projektů, jako je fotoaparát Lytro a minipočítač Raspberry Pi. Dříve přispíval do magazínů PCTuning a Stahuj. S nadějí čeká na den, kdy nebude muset sedět u klávesnice a vše obstará čip v hlavě...

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Exkluzivně: Vyzkoušeli jsme netradiční all-in-one PC HP ENVY Rove 20, jaká je výbava a rychlost USB Ethernetu?

Úterý, 6 Srpen 2013 - 17:08 | petr ib | Lze k tomu použít nějaký stylus na Gimp/Photoshop...
Pondělí, 5 Srpen 2013 - 23:00 | Lukáš Voříšek | Děkujeme za zajímavé podněty, na rychlosti verzí...
Neděle, 4 Srpen 2013 - 22:46 | Lukáš Lavička | Vzhledem k tomu, že za 500Kč je v ČR dostupná USB...
Sobota, 3 Srpen 2013 - 04:14 | Alexandra Stanovska | Ďakujem za review. Chcem sa opýtať, subjektívne...

Zobrazit diskusi