CDR.cz - Vybráno z IT

Umělá inteligence opět exceluje: ChatGPT můžete začít používat bez přihlášení

Zdroj: Shutterstock

OpenAI nedávno oznámila nový krok směrem k demokratizaci umělé inteligence: umožnila přístup k ChatGPT i bez účtu. Tato změna má potenciál podnítit více uživatelů k využívání této technologie a otevírá cestu pro další inovace v oblasti umělé inteligence.

Doposud bylo nutné mít vytvořený účet nebo se přihlásit například přes svůj Google účet. To mohlo některé uživatele odrazovat od používání. 

Nová možnost však umožňuje okamžitý přístup k ChatGPT, přičemž uživatelé mohou spustit nové vlákno GPT-3.5 bez jakýchkoli přihlašovacích údajů. Jak potvrzuje jedno z prvních testování, standardní chatbot "Jak vám dnes mohu pomoci?" se objevuje na obrazovce s volitelnými tlačítky pro registraci nebo přihlášení.

Nicméně, OpenAI zdůrazňuje, že zavedení této možnosti probíhá postupně, takže ne všichni uživatelé již mohou novou funkci využívat. Tento krok by mohl podnítit více uživatelů k vytváření účtů a přihlašování se, což by jim umožnilo využívat pokročilejší model GPT-4.

Zdroj: Shutterstock

S ohledem na bezpečnostní aspekty OpenAI zavedlo další opatření pro uživatele bez účtu, včetně blokování některých výzev a generování obrázků ve více kategoriích než mají přihlášení uživatelé. Tato opatření jsou reakcí na potenciální hrozby, které by mohly vzniknout.

Mluvčí OpenAI zdůraznil, že do vytváření nových bezpečnostních funkcí se zapojily týmy odpovědné za odhalování a zastavení zneužívání umělých inteligencí. Tato opatření jsou dynamická a přizpůsobují se potenciálním novým hrozbám, které by mohly vzniknout.

Otevření přístupu k ChatGPT je krokem vpřed, a díky tomu budou technologické nástroje dostupné co nejširšímu spektru uživatelů. S více než 100 miliony uživatelů ve 185 zemích používajícími ChatGPT týdně, je zřejmé, že tato služba nachází ohlas ve světě, kde se umělá inteligence stává stále důležitějším nástrojem pro interakci a řešení problémů. Otevření přístupu i pro uživatele bez účtu poskytuje další impulz pro růst a rozvoj tohoto fenoménu a otevírá cestu pro další inovace v oblasti umělé inteligence.

Diskuse ke článku Umělá inteligence opět exceluje: ChatGPT můžete začít používat bez přihlášení

Středa, 3 Duben 2024 - 08:58 | maruširi | Ty žvásty ti generuje ChatGPT nebo to leze z tebe...

Zobrazit diskusi