CDR.cz - Vybráno z IT

VLC Player pro Windows 8.1 Modern UI Style opustil betu, přichází ve verzi 0.1.0

nepřehlédněte
VLC logo popcorn
Vývojářský tým VLC nezapomíná na svou verzi pro dotykové rozhraní Windows 8.X. Opouští status beta a s novým rozhraním a jádrem se usazuje ve své první finální verzi v microsoftím Store.

VLC Media Player ve verzi 0.1.0 navazuje na původní betaverzi VLC, kterou vývojářský tým uveřejnil v březnu tohoto roku. Na rozdíl však od této verze už nebude podporovat Modern UI Style rozhraní Windows 8, pro jeho instalaci je nutné aktualizovat minimálně na Windows 8.1. (Další systémové updaty jsou samozřejmě podporované, ale ne vyžadované.)

První finální verze přináší mimo této změny také nové jádro libVLC 2.2.0, pro práci v síti nebude používat WinRTsock ale nově Winsock, a stejně tak s ohledem na vývoj přechází na universální Windows App kód, který by měl do budoucna umožnit jednoduší portaci na Windows Phone 8.1 a Windows RT. Právě s Windows RT tým do blízké budoucnosti stále počítá, práce jsou v plném proudu, bohužel aktuálně verze touto podporou nedisponuje.

Vlc Modern Ui Style Media Player 3Vlc Modern Ui Style Media Player 4

Každopádně možná trochu překvapivě nové VLC podporuje Windows 10 testovací preview, přičemž běží jak v celoobrazovém režimu, tak ve Windows okně, jak je nyní od Windows 10 nově možné.

Vlc Modern Ui Style Media Player 5Vlc Modern Ui Style Media Player 6

Nové rozhraní programu dost připomíná aplikace Music a Video od Microsoftu, takovou jejich lehkou kombinaci ve světlém nádechu barev. Přímo z hlavní stránky je možné vyhledávat a přehrávat jak video, tak hudbu ve vašem počítači či v externích úložištích. Rozhraní nabízí duální rozvržení ovládacích prvků, díky čemuž můžete přepínat pohodlně mezi kategoriemi - hudba, video a obsah na přenosném zařízení.

Vlc Modern Ui Style Media Player 1Vlc Modern Ui Style Media Player 2

I když byl přívlastek beta odstraněn, vývojáři na svém blogu stále podotýkají, aby uživatelé k této verzi přistupovali i nadále shovívavě a neočekávali od ní takovou stabilitu, jako od desktopové verze. Pokud vás aplikace zaujala, stáhnout si ji můžete zde na tomto odkazu.

Jiří Molnár

Pracoval zde pět let jako šéfredaktor serverů CDR.cz, DIIT.cz a PCPoradenstvi.cz. Aktivně se podílel na tvorbě obsahu všech tří webů, primární rolí však bylo řízení redakčního týmu a prosazování marketingové strategie. Dnes pracuje jako IT konzultant a frontend vývojář na volné noze.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku VLC Player pro Windows 8.1 Modern UI Style opustil betu, přichází ve verzi 0.1.0

Pondělí, 6 Říjen 2014 - 15:16 | PV | Lehce OT - vyšel nový MPC-HC s výraznou...

Zobrazit diskusi