CDR.cz - Vybráno z IT

Vyšlo World of Warplanes 2.0, slibuje více přístupnosti, novou grafiku i obsah

Před nedávnem vyšel velký update k World of Warplanes, který přidává nový druh letadel, herní mód a zároveň přináší změny hratelnosti i grafiky s cílem více zpřístupnit titul novým hráčům a ulehčit život těm stávajícím.

World of Warplanes bylo od svého začátku příjemným leteckým simulátorem vzdůšných soubojů, leč oproti svému konkurentovi War Thunder možná příliš náročným k ovládání. Nový update si dal za cíl hratelnost ulehčit, ale aby si hra zasloužila přesunutí k vyššímu číslo, přidává mnoho nového obsahu.

Zaprvé přibyl úplně nový typ letadel: bombardéry. Mají velkou výdrž, doletí výš a přirozeně mají i mnoho prostoru pro bomby. Pro shazování bomb budou mít hráči přístup ke speciální kameře, jež jim umožní vidět cíle pod sebou a na základě toho upravit letovou dráhu. V současnosti jsou přístupné tři a zdarma k vyzkoušení budou až do 30. října.

 Jsou zároveň i stavebními kameny nového Conquest modu, jež se snaží o přesunutí koncetrace z prostých vzdušných šarvátek na více taktickou úroveň. Slovy Michaela Zinchenka, provozního producenta: „…Conquest mód v WoWP 2.0 je zaměřený na ovládnutí a kontrolování jednotlivých teritorií vykonáváním specifických úkolů za využití k tomu určených strojů. Každé letadlo ve hře, včetně nových bombardérů má svou vlastní roli.

Teritoria budou rozdělena podle důležitosti a podle té jsou taky bodově ohodnoceny: letiště, která umožňují obranu a výměnu letadel jsou tak důležitější než těžební stanice. Liší se i jejich obrana a k obsazení bude nutná vždy jiná sestava.

 Kromě toho se vylepšila i grafika a nově se hráči mohou i respawnovat – jednou započatou bitvu je možné dovést do konce. Překopán byl i interface nyní ukazující pouze ty nejdůležitější informace, všechny ostatní lze zobrazit stisknutím přiděleného tlačítka.

World of Warplanes zůstává i nadále bezplatným titulem s mikrotransakcemi. 

Pavel Vevera

Členem redakce inGamer.cz byl od samotného založení v roce 2012. Původně působil jako multisekční redaktor, přispívající jak články, tak video tvorbou, nakonec se však ustálil na textech. Jako externista od 1. ledna 2014 pokračuje v rámci herní rubriky CDR.cz, kam se redakce i část obsahu inGameru přesunula.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Vyšlo World of Warplanes 2.0, slibuje více přístupnosti, novou grafiku i obsah

Pondělí, 16 Říjen 2017 - 18:49 | CCblue | Hrál jsem WoWP verzi 1 a teď i verzi 2. Verze 1...
Pondělí, 16 Říjen 2017 - 13:14 | ica sk | Skusal som svojho casu i War Thunder a pri...

Zobrazit diskusi