CDR.cz - Vybráno z IT

Windows Phone 8: Obestřeno tajemstvím a dohady

Windows Phone 8
V poslední době se internetem šíří zvěsti a odhady o nastávajícím OS Windows Phone 8. Je úsměvné, jak Microsoft nechává určité dohady a spekulace nevyvrácené, ba dokonce je podle mého názoru tiše podporuje.
Facebook - přidejte se k nám!

Chystané Windows Phone 8 s pracovním názvem Apollo vyvolaly mnoho spekulací především u uživatelů WP 7.5. A to především z toho důvodu, že první senzační zprávy hovořily o možnosti upgradovat libovolné zařízení s WP 7.5 na WP 8 Apollo. Toto nadšení ale po pár dnech zmizelo poté, co Microsoft naznačil, že toto nebude možné, a to z důvodu jiných čipsetů u nových zařízení.

Nicméně Microsoft sdělil, že se snaží zajistit možnost upgradu pro zařízení s WP 7.5, ale dle mého názou, který jsem si utvořil při procházení různými zdroji, se jedná pouze o jakýsi chlácholivý výrok, který má navnadit stávající uživatele.

Tímto bych uzavřel shrnutí spekulací, které se v posledních týdneh vyrojily na internetu, a rád bych se podíval na pravděpodobné součásti WP 8. Na webu XDA Developers se již v únoru objevil jakýsi výpis funkcí, které by mělo Apollo obsahovat. Mezi klíčové patří zejména: integrace Skype přímo do "dialleru", lepší interface kamery, podpora pro vícejádrové procesory, NFC funkce pro rychlé platby a informace "na dotyk" mezi telefony, odnímatelnou SD kartu, nové mapy (dle serveru Nokiainnovation) a v neposlední řadě kompatibilitu aplikací pro WP 7.5 (potvrzeno Microsoftem).

WP8 leak

Chtěl bych ještě dodat, že dle posledních informací, které vypadají srozumitelně a střídměji, Apollo opravdu bude používat jinou architekturu, cílenou na zařízení s novým čipsetem. Avšak aby Microsoft uspokojil stávající uživatele WP 7.5 (kteří se dle mého názoru nechali zlákat vidinou WP 8 na jejich stávajících zařízeních), rozhodl se s největší pravděpodobností vydat s uvedením WP 8 i jakýsi update pro stávající uživatele, který pravděpodobné ponese označení WP 7.6 a bude obsahovat prvky z Apolla.

Jak vše skončí a jaká bude pravda se dozvíme již 20. června, kdy se bude konat Windows Phone Summit, kde dojde k oficiálnímu představení Apolla.

Diskuse ke článku Windows Phone 8: Obestřeno tajemstvím a dohady

Pondělí, 18 Červen 2012 - 19:30 | Tomáš Janovský | Windows Phone 7.0 byla drzost, 7.1 špatný vtip, 7...

Zobrazit diskusi