CDR.cz - Vybráno z IT

Rocksteady přineslo pořádný gameplay na Batman: Arkham Knight [E3 2014]

Batman Arkham Knight Screenshot 03
Novodobá videoherní adaptace Batmana dobývá svět stejně rychlým tempem jako příběhy o zaklínači Geraltovi. Batman: Arkham Knight je posledním dílem série, a proto se očekává, že bude i nejlepší. Dle nového gameplay videa nemusíme mít o kvalitu strach.

E 3 Special

Ukázka přímo ze hry pochází z konference Sony. Již z prvních sekund lze vyčíst, že se Rocksteady drží ponurého zpracování hlavního hrdiny a tamějšího světa. Když Batman vyleze ze svého doupěte, do očí praští se sílou jedoucího kamionu rozsáhlé otevřené město, ve kterém se může maskovaný strážce zákona pohybovat, jak se mu zlíbí.

Za výrazné plus lze brát i fakt, že bohatost prostředí čerpá z vertikálního prozkoumávání oblastí, které není nasazeno do mechik uměle, ale tvoří jejich podstatnou část. Soubojový systém netřeba výrazně měnit, protože již v původních titulech mu nechybělo mnoho k dokonalosti.

Největší záhadou hratelnosti však pro Arkham Knight zůstává Batmobil. I na něj došlo. V úzkých a spletitých ulicí města se jedná o nepostradatelné hbité vozidlo, které je svižné a přesné. Nakonec se i přetransformovalo v nedobytný tank, který ničil vše kolem sebe. Sony ještě odhalilo, že exkluzivně PS4 majitelé hry získají bonus v podobě misí se Scarecrowem.


Původní zpráva (3. června, 21:37)

Batman: Arkham Knight se dle nového traileru odkládá na rok 2015

Nový díl batmanovské série byl přivítán s velkými ovacemi. Po kratší odmlce si jej totiž opět vzali do parády mistři z Rocksteady. Slibovalo se, že titul vyjde již letos, vydavatel však nakonec vystřízlivěl a raději odsunul vydání až na příští rok.

Warner Bros. se pravděpodobně trochu unáhlili, když počítali s novým Batmanem již letos. Trochu negativní zprávu odložení až na rok 2015 však zaobalili do nového traileru, který zároveň poutá na demonstraci Batmobil Battle módu, na niž se můžeme těšit na E3.

Batman Arkham Knight Screenshot 01

Krom videa, které ukazuje Batmobil pod drobnohledem, autoři vypustili i čtyři povedené in-game screenshoty, na nichž lze zhlédnout hlavního padoucha Arkham Knighta, hrdinu Batmana, věrný Batmobil a následně scenérii ozbrojenců. Nejedná se o nádherný pohled? Onu krásu lze přičíst především vylepšenému enginu, kterému nedělají potíže textury o vysokém rozlišení, detailní animace, skvělá práce s materiály, částicové efekty (především déšť a jiskry) a nakonec efekty dotvářené kamerou.

Batman Arkham Knight Screenshot 02Batman Arkham Knight Screenshot 04

Nyní k samotnému Batmobilu. Jedná se o jednu z největších změn v herních mechanikách série, a proto se v Rocksteady snaží tuto část své hry vypilovat do nejmenšího detailu. Vozidlo disponuje dvěma módy, mezi kterými lze libovolně přepínat - Pursuit a Battle.

Názvy jsou výřečné, nicméně je raději přiblížíme. V rámci Pursuit získává hráč výhody silného motoru a hbitého podvozku, a proto mu v gothamských ulicích nic neujede. V Battle módu se ze svižného supersportu stává maximálně vyzbrojený tank, před nímž zeď raději sama od sebe ustupuje. Batman: Arkham Knight vyjde na platformy PC, PlayStation 4 a Xbox One.

Michal Klacik

V roce 2010 začínal jako redaktor RecenzeHer.eu, od dubna 2012 působil na pozici editora serveru inGamer.cz. Počátkem roku 2014 se redakce i část obsahu inGameru přesunula pod CDR.cz. Tam nyní zastává pozici redaktora pro herní i IT rubriku.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Rocksteady přineslo pořádný gameplay na Batman: Arkham Knight [E3 2014]

Čtvrtek, 12 Červen 2014 - 14:56 | Michal Klacik | Ano, je to velká škoda, avšak Rocksteady je...
Čtvrtek, 12 Červen 2014 - 13:39 | Psycho Mantis | další hra odsunuta na rok 2015 ...... :-/ asi se...

Zobrazit diskusi