CDR.cz - Vybráno z IT

RPG pro zaměstnané. Dreeps je budík, v jehož pozadí žije postava vlastní život

nepřehlédněte
Dreeps Uvodni 2
Někdy zkrátka na hry není čas, ani chuť jej do nich investovat. A to, i kdybyste ve skrytu duše něco hrát chtěli, mít tak ten čas… Trojice vývojářů vyvinula mobilní aplikaci, kterou ani není potřeba hrát, a přesto své chutě ukojíte.

Dreeps od hráče vyžaduje pouze nastavování budíku, kterým se pak řídí i příběh. Díky tomu postavička ulehá ke spaní společně s hráčem a následně i vstává. V mezičase, kdy je uživatel v práci nebo jakkoliv jinak zaneprázdněn, prožívá váš avatar dobrodružství, získává zkušenosti, seznamuje se s novými lidmi, bojuje s nepřáteli apod. 

Váš obyčejný budík přestane být tím kazisvětem, kterého každý po ránu nesnáší. Aplikace jej promění na něco poměrně sympatického a hravého.

Dreeps 5Dreeps 6Dreeps 7

Dreeps 1Dreeps 4Dreeps 2

Vy jakožto hráč nemusíte dělat zhola nic. Můžete mobil nechat klidně ležet a dělat si svoji práci. Sem tam jen otevřete aplikaci a podíváte se, co se ve hře přihodilo v době vaší absence. Nejedná se ale o žádné textové, generické zprávy. Celý příběh drží pohromadě krásná pixelartová grafika, kde každé prostředí má svůj osobitý styl. Hru samozřejmě můžete zapnout i jen tak a celé dění sledovat živě, od konverzace po souboje.

Dreeps vyvinuli pro iOS tři japonští vývojáři, kteří své dílo popisují slovy: „Dreeps je hra pro ty, kteří nemají tolik času na hraní RPG“. Pochopitelně není tato hríčka pro každého. Ve své podstatě se vlastně ani nejedná o hru, jako spíše o přeformování vašeho budíku v něco interaktivního, co rádi zapnete, kdykoliv si vzpomenete. K dispozici na iTunes za tři dolary (cca 70 korun). 

Tagy: 
Zdroje: 

Diskuse ke článku RPG pro zaměstnané. Dreeps je budík, v jehož pozadí žije postava vlastní život

Čtvrtek, 19 Únor 2015 - 00:52 | Filip Mösner | To chci na Androida :D
Středa, 18 Únor 2015 - 14:56 | HKMaly | Hmmmm ... nojo, s tim kolik je botu hrajicich...

Zobrazit diskusi