CDR.cz - Vybráno z IT

Legendární kultovní adventura Grim Fandango se dočká remaku [E3 2014]

Grim Fandango
Více než 15 let stará noirová adventura s názvem Grim Fandango je mnohými považována za nejlepšího zástupce svého žánru. O to větší je škoda, že mladší generace už tento klenot většinou minul. To se ale brzy změní.

E 3 Special

Sony při své konferenci na E3 promítlo dopis jedné mladé pisatelky, která je nešťastná, že v dnešní době si už nemůže legální cestou zahrát některé hry, které vyšly ještě před jejím narozením, a prosí, jestli by nemohli přivést k životu jeden titul od Tima Shafera (Brutal Legend, Broken Age, Secret of Monkey Island, Grim Fandango a další). 

Grim Fandango Remake

O pravdivosti dopisu by se dalo polemizovat, důležité je ale to, že se Sony rozhodlo tato slova proměnit v činy, a tak si budeme brzy moci zahrát legendární adventuru Grim Fandango v novém kabátě. 

Na remaku hry bude spolupracovat původní režisér Tim Shafer s vývojářským studiem Double Fine Productions. Tento projekt je po právní stránce touto cestou uskutečnitelný zejména díky loňské akvizici LucasArts společností Disney, jehož součástí byla také likvidace všech postarších duševních vlastnictví, včetně Grim Fandanga. Remasterovaná edice míří na PS4 a PS Vita, zbylé platformy ale nejsou zatím smeteny ze stolu úplně. 

Zpravodajství E3 2014 běží pod záštitou společnosti Intel Corporation

Děkujeme za zápůjčku výkonných Ultrabooků s procesory Intel Core.

Asus TaichiLenovo Yoga 13Dell Xps 12

Asus Taichi, Lenovo Yoga 13, Dell XPS 12

Zdroje: 

Diskuse ke článku Legendární kultovní adventura Grim Fandango se dočká remaku [E3 2014]

Žádné komentáře.