CDR.cz - Vybráno z IT

Déjà vu. Grand Theft Auto V pro PC opět odloženo

Gta 5 Trevor Cut Throat 0
Čerstvé ohlášení Rockstar Games vnucuje myšlenku, že se PC verze jejich slavného Grand Theft Auto V snad nikdy nedočkáme. Časté odsuny očekávaných titulů jsou sice poslední roky už na denním pořádku, někdy už však poněkud hraničí s tím, co naše srdce snesou.

Poslední roky byla AAA scéna plná odkladů her. Leckdy se jednalo o týdny, jindy měsíce, někdy až skoro rok(y). Je ve hvězdách, co svádí vydavatele k těmto krokům. Zda předčasné představení dané hry na E3, budování následného hypu až po okraj únosnosti, špatný odhad času stráveného laděním nebo něco jiného… O tom by se dalo zřejmě dlouho polemizovat a nikdy bychom se nedostali k žádnému závěru. Málokterá hra si však přepisuje datum vydání tolikrát, jako právě GTA V

Gta V 4 K 3Gtav 1

Původní datum vydání bylo předpokládané na předvánoční dobu minulého roku, to následně bylo škrtnuto a odsunuto na 27. ledna. Dva týdny před tímto datem se však vydavatelé opět rozhodli vydání pozdržet a stanovili jej nově na 24. března. A přesně měsíc před tímto magickým dnem se Rockstar ozval znovu. Nové datum vydání je tedy (zatím?) stanoveno na 14. dubna. Doufejme, že už je tento termín definitivní.

Gtav 02242015 2Gtav 02242015 3

První verze Grand Theft Auto V přitom vyšla na starou generaci konzolí už před rokem a půl. Být to lidské mládě, už chodí po pokoji a oslovuje otce obecně rozšířenou zdrobnělinou, která vyžaduje jen velmi malou motoriku jazyka. PC bratříček si s námi zatím hraje jen na kukanou, ale na našich drahých mašinkách stále nešlape.

Pro ty z vás, kteří si s vydáním PC verze hlavu nelámou a radostně si titul užívají na herních konzolích, může potěšit druhá zpráva, která se nesla společně s oznámením odkladu. Očekávaný kooperativní mód jménem Heists vyjde už 10. března. 

Diskuse ke článku Déjà vu. Grand Theft Auto V pro PC opět odloženo

Pátek, 27 Únor 2015 - 09:04 | Psycho Mantis | já si myslím, že je lepší si rozhodně počkat....
Pátek, 27 Únor 2015 - 09:02 | Psycho Mantis | vzpomínám si, jak mi kamarád minulý rok tvrdil,...
Čtvrtek, 26 Únor 2015 - 20:31 | Ondar | Já jsem pro vydání až hotového produktu :) A...
Čtvrtek, 26 Únor 2015 - 08:36 | Tomas Liptak | Otazne je ci je toto lepsie, ale fail aky...

Zobrazit diskusi