CDR.cz - Vybráno z IT

Half-Life jako strategie? Moddeři si pohráli a své dílo vydali zdarma na Steamu

Halflife Strategie Uvodni
Série Half-Life je jedním z nejdiskutovanějším tématem herního průmyslu. Především díky své široké základně fanoušků, pro které značka představuje srdcovku. Někteří fanoušci jsou ovšem akčnější než jiní a svoji lásku dávají najevo skrze svůj talent.

Half-Life série si o strategické vzezření svým tématem přímo žádá. Není proto divu, že se někteří zapálení fanoušci tohoto nápadu chytli. Vortal Games pracovali na svém dítku Lambda Wars více než 6 let a za své existence vypustili na veřejnost mnoho verzí. V letech 2008 a 2010 byl mód dokonce zvolen módem roku. Až teď se jim však povedlo překonat nejdůležitější milník – vydání na Steamu. 

Half Life Strategie

Této pocty se jim dostalo díky tomu, že v lednu 2014 úspěšně prošli službou Steam Greenlight. Zde mohou nadějní tvůrci představovat své projekty a s trochou štěstí a hlasováním veřejnosti jim Steam nabídne spolupráci. Skrze tuto službu se například do zdejší digitální distribuce dostala i česká hra Inquisitor.

Lambda Wars využívá naplno Source Enginu, v minulosti bylo dokonce pro hraní zapotřebí, aby hráč vlastnil původní produkty Half-Life 2 a Alien Swarm (pro který je mód vytvořen). Postupem času se vývojářům podařilo zbavit se závislosti na obou hrách a dnes je Lambda Wars dostupný všem, bez ohledu na vlastnictví originálních titulů.

Vortal Games se i po šesti letech rozhodli neprezentovat svůj projekt jako finální verzi, ale jako betu, zejména proto, že žádají feedback od současných hráčů, starých i nově příchozích. 

Lambda Wars podporuje multiplayer až pro 8 hráčů, hratelnými frakcemi jsou Combine i hnutí Odporu. Svým kabátem se nejvíce podobá Starcraftu a Warhammeru 40.000, hra nabízí i rozsáhlý strom technických dovedností a úprav. Hrát můžete už dnes, titul si stačí stáhnout zdarma na Steamu. 

Tagy: 
Zdroje: 

Diskuse ke článku Half-Life jako strategie? Moddeři si pohráli a své dílo vydali zdarma na Steamu

Čtvrtek, 11 Prosinec 2014 - 09:23 | Trubadur | Som uz starší, takže si pamätám Battle Isle:...
Čtvrtek, 11 Prosinec 2014 - 09:01 | DrStr | Hm... tak to jsem zvědavej, kdo z toho udělá dotu...
Úterý, 9 Prosinec 2014 - 14:56 | tomasxxxx | Z minulosti sa pametam na nieco s podobnym nazvom...

Zobrazit diskusi