CDR.cz - Vybráno z IT

Víc krve, víc zbraní. Killing Floor 2 oficiálně oznámeno

Killing Floor 2 1 0
Killing Floor bylo mezi hráči oblíbené díky několika základním prvkům – skvělému co-opu, výbornému pocitu ze střelby a samozřejmě britskému přízvuku. A Killing Floor 2 se chystá vtrhnout na scénu v mnohem větším stylu.

Killing Floor 2 je na cestě a podle všech dostupných informací nepůjde jen o dalšího parazita žijícího z úspěchu svého předchůdce. Lidé z Tripwire Interactive na něm pracují s láskou a pravděpodobně i s určitou formou duševní choroby – lepší kombinaci nenajdete. 

Hlavním esem nového titulu by měla být brutalita kalibru, jaký tu ještě nebyl. Že to tvůrci myslí skutečně vážně, potvrzuje i hlavní designér David Hensley, který říká: „Když jsme začali s vývojem hry, rozhodli jsme se, že explicitnost bude její nejdůležitější součást. Hodně nás inspiroval Soldier of Fortune. Chtěli jsme ho překonat.“

Killing Floor 2 2 0

Každé monstrum by mělo mít až devatenáct zásahových bodů k sekání, půlení, čtvrcení a jinému, někdy i postupnému ničení. Některými se půjde provrtávat čím dál hlouběji – po ráně do obličeje jednoho z nepřátel se vám odhalí lebka, kterou je pochopitelně třeba zrušit, abyste se dostali k mozku. Pod ním už by v ideálním případě nemělo být nic, ale nechme se překvapit. 

Kreativci mezi námi jistě ocení možnost vymalovat veškeré zdi kolem sebe... krví. A pokud se snad bojíte, že vám po chvilce výtvor zmizí před očima, buďte v klidu, protože zůstane trvalou dekorací mapy po celý zbytek zápasu.

Killing Floor 2 4 0

Inovací prošlo i levelování. Místo hromadění skillů vás nyní po dosáhnutí vyšší úrovně čeká volba ze dvou schopností na způsob zlepšování vojáků v XCOMu. Rozhodovat se budete třeba mezi způsobováním většího poškození a vizuálním znázorněním životní energie nepřátel. A to nejen pro sebe, ale rovnou celý tým. 

Vývojáři měli tentokrát dostatek financí na pořádný motion capturing, takže premisa zní, že hra bude nejen zábavnější, ale i mnohem lépe vypadající. Jelikož jsou pánové a dámy z  Tripwire Interactive původně modeři, ani na podporu fanouškovských rozšíření nezapomněli. Sami říkají, že uzpůsobují každou část titulu, aby komunita měla možnost si ji upravit k obrazu svému.

Killing Floor 2 3 0

Killing Floor 2 bude dostupné na Steamu formou early accessu, jímž chtějí autoři oslovit především věrné pařany jedničky, a získat tak konstruktivní feedback. Samozřejmostí je podpora workshopu, odznaků a achievementů. Na přesné datum vydání si nicméně budeme muset ještě chvíli počkat.

Pavel Vevera

Členem redakce inGamer.cz byl od samotného založení v roce 2012. Původně působil jako multisekční redaktor, přispívající jak články, tak video tvorbou, nakonec se však ustálil na textech. Jako externista od 1. ledna 2014 pokračuje v rámci herní rubriky CDR.cz, kam se redakce i část obsahu inGameru přesunula.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Víc krve, víc zbraní. Killing Floor 2 oficiálně oznámeno

Sobota, 10 Květen 2014 - 10:49 | Pavel Kmotr | Konečně hra pro kterou má cenu si kupovat novy PC...

Zobrazit diskusi