CDR.cz - Vybráno z IT

Další česká hra ze středověku? V Medieval Engineers stavíte hrady za pomoci vědy

Me 2
Postavte si vlastní hrad nebo středověké město. Čeští autoři úspěšných Space Engineers představují zbrusu novou hru založenou na vědeckých faktorech.

Tématika středověku se zejména v poslední době stává mezi tuzemskými vývojáři oblíbenou. Nejprve s kůží na trh přicválali Warhorse s RPG Kindom Come: Deliverance a se simulátorovým sandboxem o sobě nyní dávají vědět čeští Keen Software House, seskupení kolem vývojáře Marka Rosy. Tvůrci úspěšného projektu Space Engineers představují svou novinku Medieval Engineers.

Medieval Engineers 4Medieval Engineers 6Medieval Engineers 8

Hru budou autoři paralelně tvořit vedle stále se rozvíjejících Space Engineers a podle všeho se vydají i podobnou cestou. Jako ochutnávku toho, na co se mohou hráči těšit, navíc do světa vypustili první video. To zatím vyobrazuje pouze alfa verzi hry, obsahuje však řadu podstatných věcí, ze kterých si uděláte dokonalou představu o tom, co tahle zajímavě se tvářící středověká hra nabídne.

O charakteristice Medieval Engineers dostatečně vypovídají oficiální stránky hry, kde stojí: "Středověký inženýr je vynálezce a profesionální odborník používající vědecké znalosti, matematiku, fyziku, astronomii, metalurgii, vědu o materiálech a strukturní analýzy." Potřeba bude využívat také zručnosti a vynalézavosti při řešení problémů týkajících se výstavby budov a mechanických systémů.

U téhle hry bude potřeba zapojit mozek. Vaše stavby musí být praktické, bezpečné a dostupné z hlediska nákladů. Dotkneme se oboru stavebnictví i strojírenství. Naším úkolem bude stavba hradů, měst, ale také obléhacích strojů. Chybět nebude ani údržba architektonických děl a s tím spojená úprava terénu nebo podzemní těžba surovin. 

Me 3

Me 2Medieval Engineers 5

Medieval Engineers se snaží dodržovat zákony fyziky i historickou důvěryhodnost. Nevyužívají žádné technologie, které nebyly mezi 5. a 15. stoletím k mání. V aktuální chvíli se hra nachází v alfa stádiu a již brzy bude k mání skrze Steam Early Access. Její vývoj pak bude postupný, odvíjet se prý má s ohledem na zpětnou vazbu komunity tak, aby tvůrci připravili fanouškům opravdu to, co si žádají.

Michal "MichalPospíchal" Pospíchal

V roli novináře se na herní scéně pohybuje už více než 9 let. V historii prošel několika velkými redakcemi, jako BonusWeb.iDnes.cz, naposledy se v roli šéfredaktora podílel na tvorbě serveru inGamer.cz, který byl 1. ledna 2014 sloučen s herní sekcí CDR.cz, kde nadále vedl rubriku. V červenci 2014 se na vlastní žádost přesunul na post editora magazínu. Od roku 2016 píše také pro DIIT.cz o technických a všeobecných tématech.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Další česká hra ze středověku? V Medieval Engineers stavíte hrady za pomoci vědy

Žádné komentáře.