CDR.cz - Vybráno z IT

Rockstar Games podali žalobu na BBC kvůli připravovanému filmu Grand Theft Auto

Gtav 2
Plánovaný dokumentární film z produkce BBC o vzestupu a strastech herní série Grand Theft Auto si moc obliby u herních vývojářů nezískal. Rockstar Games, spolu s Take Two, žalují BBC kvůli porušení ochranné známky.

Game Changer, jak se má filmové drama jmenovat, bude popisovat události, které provázely herní sérii Grand Theft Auto, včetně všech sporů o vyobrazeném násilí a sexu. Sledovány mají být z perspektivy spoluzakladatele společnosti Sama Housera (Daniel Radcliffe) během soudních sporů s Jackem Thompsonem (Bill Paxton), který se snažil prokázat spojitost mezi hraním her a skutečným násilím, a hry tak zakázat. Na starost si film vzal režisér Owen Harris (Misfits: Zmetci).

Gta Drama

Produkce filmu započala už v dubnu a o filmu se mluví minimálně několik měsíců, premiéra by jej měla čekat ještě letos. Takový byl původní plán, momentálně ale není jisté, zda k odvysílání vůbec dojde.

BBC se dostala do sporu s Rockstar Games a Take Two za porušení ochranné známky. BBC nedostalo svolení k užití jmen herní série ani společnosti, navíc nedošlo k žádné konzultaci filmu s herními tvůrci. 

„Našim cílem je ujistit se, že naše ochranné známky nebudou BBC zneužity při snaze o neoficiální zobrazení domnělých událostí ve spojitosti s Rockstar Games.“

Společnosti se spor nejprve snažily vyřešit mimosoudně, k rozumnému řešení však nedošly a záležitost se přesouvá do rukou právníků.  

„Je naší povinností chránit své duševní vlastnictví a v tomto případě bylo zahájení soudního sporu bohužel nutné,“ sdělil serveru IGN mluvčí Rockstar Games. 

Zdroje: 

Diskuse ke článku Rockstar Games podali žalobu na BBC kvůli připravovanému filmu Grand Theft Auto

Pondělí, 25 Květen 2015 - 06:53 | petr22 | "Rockstar Games podali žalobu na BBC kvůli...

Zobrazit diskusi