CDR.cz - Vybráno z IT

Apple překvapil: životnost baterie u iPhone 15 se zdvojnásobí

Zdroj: Shutterstock

Pokud jste mezi těmi, kteří touží po delší výdrži baterie u svých chytrých telefonů, pak pro vás máme dobrou zprávu. Nový iPhone 15 přináší revoluční zlepšení ve své baterii, které překonalo očekávání.

Na rozdíl od původních odhadů Applu, které slibovaly 500 nabíjecích cyklů s udržením 80 % kapacity baterie, se ukazuje, že tento model může pojmout dvojnásobek tohoto čísla. Odhalení této novinky proběhlo během představení iPhone 15 v rámci akce Wonderlust společnosti Apple dne 12. září minulého roku. Očekávání fanoušků a technických nadšenců byla vysoká a nyní se zdá, že se to vyplatilo. Nový iPhone 15 nejen přináší inovativní design a vylepšené funkce, ale také nabízí výrazné zlepšení v oblasti výdrže baterie.

Podle nedávného oznámení Applu nový iPhone 15 dokáže přežít až 1000 nabíjecích cyklů, aniž by se jeho výdrž baterie výrazně snížila. To znamená, že i po dlouhém užívání si telefon zachovává 80 % své původní kapacity baterie. Toto vylepšení přichází bez potřeby jakýchkoli aktualizací hardwaru nebo softwaru a navíc odpovídá nadcházejícím předpisům Evropské unie, které budou hodnotit telefony na základě výdrže baterie.

Zdroj: Shutterstock

Podle spolehlivých zdrojů, jako je Engadget, Apple provedl rozsáhlé testování baterie, které zahrnovalo vystavení baterií 1000 cyklům nabíjení a vybíjení za různých podmínek. Výsledky těchto testů potvrdily, že iPhone 15 má dvojnásobnou slíbenou životnost baterie a není proto třeba žádných dalších aktualizací.

Zatímco nový iPhone 15 přináší zásadní zlepšení v oblasti výdrže baterie, zachovává si také další vlastnosti, které činí značku Apple tak oblíbenou. Displej o velikosti 6,1 palce a široká paleta barev jsou jen některé z jeho atraktivních rysů. S vylepšeným fotoaparátem a novým procesorem Apple A16 nabízí vyvážený mix mezi výkonem a estetikou.

Jedním z nejvýznamnějších a diskutovaných vylepšení je přechod k nabíjecímu portu USB-C, čímž se Apple rozloučil s klasickým lightning portem. Tato změna umožňuje uživatelům využívat častěji používané nabíjení a přináší tak další vrstvu pohodlí a kompatibility.

Celkově lze říci, že iPhone 15 je více než jen telefon. Je to ukázka toho, jak Apple neustále hledá způsoby, jak vylepšit své produkty a poskytnout uživatelům nejlepší možnou zkušenost. S dvojnásobnou životností baterie a dalšími inovacemi je iPhone 15 jedním z nejzajímavějších smartphonů na trhu a jasnou volbou pro ty, kteří hledají sjednocení výkonu a spolehlivosti.

Tagy: 
Zdroje: 

Diskuse ke článku Apple překvapil: životnost baterie u iPhone 15 se zdvojnásobí

Pátek, 23 Únor 2024 - 08:47 | miro | ale však stačí telefón odložiť do zásuvky, občas...
Čtvrtek, 22 Únor 2024 - 10:02 | roob | co je na tom divne? U apple je to nutnost, ked to...
Čtvrtek, 22 Únor 2024 - 09:25 | Kert | Co to je za marketingové kasožvásty ty poslední 4...

Zobrazit diskusi