CDR.cz - Vybráno z IT

Battlefield 1 se bude prodávat ve verzi bez hry, kterou bude potřeba si dokoupit

Battlefield 1 01
Jak je tomu zvykem, velké hry přichází hned v několika edicích. Od klasických, po luxusnější až po sběratelské. Zvykem ovšem také bývá, že tyto edice samotnou hru obsahují. Battlefield 1 však přichází s menší změnou.

Exkluzivní edice pro Battlefield, která se nově objevila v internetových obchodech, by na první pohled mohla svým obsahem zaujmout kdejakého sběratele. I pod cenovkou $129.99 edice však přímo varuje, že neobsahuje samotnou hru. Za tuto částku si tak fanoušci přijdou na následující doplňky: 14‘‘ soška, exkluzivní steelbook, látkový plakát, balíček hracích karet, doplňkový herní obsah a páska. Vše samozřejmě v prémiovém balení hodném sběratelské edice.

Battlefield 1 Special Edition No Game Contents 700 X 389

Zájemci o sběratelskou edici si tak musí k této verzi dokoupit i základní hru, která vyjde na dalších $60. Celkem tedy za plnohodnotné balení hráč zaplatí okolo $179.99, tedy 4 500 Kč. I na cenu běžných sběratelek se tedy jedná o poměrně nadstandardní výši.

Bf 1 Mp 2

Přestože může způsob distribuce této sběratelské edice působit přehnaně, lze se na něj dívat i z druhé strany. Jelikož běžné sběratelské edice obsahují hru, zákazník je tak nucen zaplatit mnohonásobně vyšší částku za titul, o kterém neví, zda ho vůbec bude bavit.

Způsob prodeje dodatečných sběratelských edic nicméně umožňuje zákazníkovi nejprve koupit základní hru, kterou si může ozkoušet, a na základě jejího obsahu se dále rozhodnout, zda si chce svoji domácí sbírku obohatit dodatečným obsahem, jako jsou sošky, plakáty a úhledné balení. Doposud si hráč musel v takovémto případě dokupovat sběratelskou edici s přirážkou za obsah, který už si dávno pořídil. 

Ačkoliv se tak vytrácí pocit z plnohodnotného rozbalování se vším všudy, výsledek může být potenciálně spořivý. Pokud by se běžná sběratelská edice Battlefieldu 1 skutečně pohybovala na výsledných $179.99, pak se jedná o rozumné rozdělení.

Některé sběratelské edice bývají navíc natolik zajímavé, že stojí za koupi už jen pro svůj výstavní obsah (viz Zaklínač 3). Představa, že by tyto verze byly o ~1500 Kč levnější díky absenci samotné hry, je tedy docela sympatická. 

Diskuse ke článku Battlefield 1 se bude prodávat ve verzi bez hry, kterou bude potřeba si dokoupit

Středa, 10 Srpen 2016 - 11:30 | AndyF1 | Ja som som to pomenoval napriklad : Collectors...
Úterý, 9 Srpen 2016 - 18:08 | HKMaly | Myslenka je to super, ale je otazka jestli se to...
Úterý, 9 Srpen 2016 - 16:45 | xvasek | Náhodu - celkově jako myšlenka mi to přijde super...
Úterý, 9 Srpen 2016 - 15:11 | TyNyT | EA ždíme fanoušky. ;-) Tohle si koupí jen blázen.
Úterý, 9 Srpen 2016 - 13:41 | Kert | Navíc to dává zákazníkovi možnost koupit si hru...

Zobrazit diskusi