CDR.cz - Vybráno z IT

Epic rozdává zdarma hru, která potěší hráče strategických her

Obchod s videohrami Epic Games Store nabízí tento týden zdarma hru, která potěší hráče kvalitních realtime strategických her.

Od 24.8. do 31.8. máte možnost si v online obchodě s videohrami Epic Games Store zdarma vyzvednout hru Homeworld: Deserts of Kharak.

Unikla Vám tato akce? Podívejte se do naší kategorie HRY ZDARMA, kde vám přinášíme pravidelný přehled aktuálních nadílek

Hra vyšla v roce 2016 a stojí za ní kanadští herní vývojáři ze studia Blackbird Interactive. Jedná se o prequel vesmírných realtime strategických her ze série Homeworld. Děj hry se odehrává 106 let před událostmi z první hry Homeworld. Tentokrát ale nebudete bojovat ve vesmíru, ale na pouštní planetě Kharak, kterou obývá lid Kushanů. Pouštní planeta Kharak umírá a většina jejího povrchu se už proměnila ve spálenou poušť. To způsobilo, že klany, které planetu obývají nyní mezi sebou válčí o poslední zbytky využitelných zdrojů.

Bodem sváru přitom není jen boj o zdroje, ale i ideologie, kdy jedna z frakcí hlásá fanatickou náboženskou ideologii, že vesmírné technologie porušují boží zákony. Celá situace se na planetě značně vyostří, kdy satelity na oběžné dráze objeví v největší pouštní oblasti na Kharaku pohřbený tajemný objekt pod pískem. První expedice vyslaná k objektu zmizí beze stopy. Hra následně vypráví osud druhé expedice vyslané k tajemnému objektu pohřbenému v písku.

Homeworld: Deserts of Kharak je klasická RTS, ve které shromažďujete zdroje, vyvíjíte nové technologie, vytváříte jednotky a bojujete v reálném čase. Hru dohrajete přibližně za 13 hodin a na Epicu se běžně prodává za 1070 korun. Na metacritic získala tato hra od odborných recenzentů souhrnné hodnocení 79 a od hráčů 8,0.

Hru Homeworld: Deserts of Kharak můžete získat zdarma na tomto odkazu.

Zdroje: 

Epic Games Store

Petr "Ereb" Vašíček

Redaktor CDR/DIIT píšící o všem, co souvisí s autorským právem, světem robotiky, stále záhadným vesmírem a technickými novinkami v oblasti vojenství. Cizí mu není ani svět videoher - rád s nostalgií vzpomíná na staré herní konzole a herní pecky, kvůli nimž už dnes člověk musí sáhnout po DOSBoxu.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Epic rozdává zdarma hru, která potěší hráče strategických her

Žádné komentáře.